9. CNR Mersin Kitap Fuarının hedefi 150 bin kitapsever

12-20 Ekim 2024 tarihlerinde CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan fuarın bu yılki mottosu "Oku!". Geçtiğimiz yıllardan farklı olacak fuarda, 9 gün boyunca imza günleri, söyleşiler ve etkinlikler düzenlenecek. Fuarda katılımcılar, birçok edebiyat ödülünün sahibi şair, yazar, Özdemir İnce, gazeteci, televizyoncu Serhan Asker, Nobel Edebiyat Ödülü adayı Adonis gibi isimlerle de bir araya gelme fırsatı bulacak.

Fuarla eşgüdümlü olarak Uluslararası Kültür Festivali düzenlenecek

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) arasında yapılan protokol kapsamında, Mersin ve Yenişehir’de sosyal, kültürel ve ekonomik hayatın canlandırılması, uluslararası kültürel iş birliklerinin teşvik edilmesi, sanat ve kültürel etkinliklerin yaygınlaştırılması amacıyla 12-20 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Yenişehir Kültür Festivali düzenlenecek.

İmza töreninde konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, “CNR Mersin Kitap Fuarı ile eşgüdümlü olacak bu festival kültür ve sanat alanında Mersin’de önemli bir etki yaratacak” dedi.

150 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve KOSGEB destekleri ile düzenlenecek fuarın, Uluslararası Yenişehir Kültür Festivali ve Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın da etkisiyle 150 binin üzerinde kitap tutkunu tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. 100’den fazla yayınevinin 300’den fazla markasının sergileneceği 9. CNR Mersin Kitap Fuarı, sektörün en öncü yayınevi, yayıncı ve basın yayın kurumlarını aynı çatı altında buluşturacak.