Abdi İpekçi Spor Kompleksi Daikin ile doğru havaya kavuştu

Bugüne kadar AVM, hastane, fabrika ve üniversite gibi birçok yapının iklimlendirme çözümlerini başarıyla gerçekleştiren marka, şimdi de tümüyle yenilenen Abdi İpekçi Spor Kompleksi, yeni adıyla Basketbol Gelişim Merkezi’nde yerini aldı. Eskime ve depreme dayanıksızlık nedeniyle yaklaşık 2 yıl önce yıkılıp, yeniden inşa edilen Abdi İpekçi Spor Kompleksi’nin iklimlendirme çözüm ortağı olan Daikin Türkiye, üstün teknolojisi, mühendislik desteği, yaygın servis ağı ve her ihtiyaca uygun çözümleri nedeniyle tercih edildi. Projede kullanılan toplam 927 adet fancoil ve 68 adet klima santralinin Daikin’in Hendek’teki fabrikasında üretilmiş olması da ayrı bir gurur kaynağı oldu.

Verimi yüksek, dayanıklı ve tasarruf sağlayıcı ürünleriyle iklimlendirme sektörünün çıtasını her geçen gün yukarıya taşıyan Daikin, 100’üncü yılını kutlarken dev bir projede yer almanın haklı gururunu yaşıyor. Binasının eski ve depreme dayanıksız olması nedeniyle yaklaşık 2 yıl önce yıkılıp, yeniden inşa edilen Abdi İpekçi Spor Kompleksi, yeni adıyla Basketbol Gelişim Merkezi’nin iklimlendirme çözüm ortağı olarak tercih edilen Daikin Türkiye, kompleksin soğutma ihtiyacı olan tüm bölümlerini teknolojisi ve kalitesi ile donatıyor. 

SOĞUTMA SİSTEMLERİ DAIKIN’DEN

TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçen, Basketbol Gelişim Merkezi, yeşil alanlarla birlikte toplam 150 bin metrekarelik büyüklüğe sahip. Merkezde 10 bin kişilik spor salonu, bin kişilik antrenman ve maç salonunun yanı sıra yılda 8 binden fazla müsabakanın yapılacağı 3 adet altyapı salonu bulunuyor. Sporcu ihtiyaçlarına göre tasarlanmış bir otel ve kamp merkezinin de yer aldığı kompleksin içinde basketbol müzesi, basketbol kütüphanesi, mescit, alışveriş, konser ve yeme içme alanları ile otopark da yer alıyor. 29 Eylül Pazar günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın katılımıyla açılan yapının spor kompleksi, otel ve konferans salonunu kapsayan tüm alanlarının soğutma sistemleri Daikin Merkezi Sistemler ürün portföyünden paket çözüm ile tasarruf ve konfora kavuştu.

DAIKIN MARKALI YERLİ ÜRETİM CİHAZLAR 

Projede, yüksek sezonsal verimliliğe sahip 3 adet Santrifüj Chiller ve 2 adet Vidalı Chiller’den oluşan 13.300 kW'lık soğutma grubu, 68 adet klima santrali, 927 adet fancoil cihazı kullanıldı. Bu cihazların tercih edilmesinde verimlilik, kalite, iç mahallerdeki ürünlerin sessiz çalışması, yaygın servis ağı gibi kriterlerin yanı sıra proje özelinde Daikin’in değer mühendisliği yapması etken oldu.

Abdi İpekçi Spor Kompleksi projesinde Daikin Merkezi Sistemler ürün portföyünden paket çözüm ile 326 adet FWA-A kanal tipi fancoil kullanıldı. Projede 601 adet kullanılan FWF-D kaset tipi fancoil ise yeni nesil bir cihaz olarak öne çıkıyor. Özel geliştirilmiş ısı eşanjörü ile yüksek ısı transferi yakalanırken, cihaz DC fan motoru ile daha az enerji tüketimine sahip. BLDC motorlu, 4 yöne üflemeli ve şık bir tasarıma sahip olan bu ürün özellikle; otel, banka şubeleri, kafe ve restoranlar, ofislerde efektif sonuçlar sağlıyor. Bu iki cihaz tamamen yerli üretim olarak Daikin’in Hendek’teki fabrikasında üretiliyor. Projede kullanılan ve yine Hendek’teki fabrikada Ecodesign Lot 6 direktiflerine uygun şekilde yerli olarak üretilen 68 adet klima santrali de kendi kategorisinde pazardaki en yüksek verimliliğe sahip ürün olarak dikkat çekiyor. Kompleksin iklimlendirmesinde kullanılan 1 adet havuz nem alma klima santrali de kapalı havuzların ideal sıcaklık ve nem seviyesinde tutulması konusunda avantaj yaratıyor. 

İklimlendirme sektöründe 100’üncü yılını kutlayan ilklerin markası Daikin, Türkiye’nin değer yaratan projelerinde yer almaya devam edecek.