Ataş: Bu Buğday Üreticisini Bitirmek, Çiftçiyi Gözden Çıkarmaktır

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2024 yılı buğday ve arpa alım fiyatını açıkladı. Buna göre ekmeklik buğday 9.250, makarnalık buğday 10.000, arpa 7.250 TL olarak açıklandı. Açıklanan rakamlara tepki gösteren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, iktidarın çiftçiyi sahipsiz bırakmaya devam ettiğini söyledi.

 

TMO TARAFINDAN AÇIKLANAN FİYATLAR ASLA KABUL EDİLEMEZ

 

Açıklanan fiyatların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ataş, ‘Çiftçinin dört gözle beklediği Buğday ve Arpa alım fiyatları Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sosyal medya üzerinden açıklandı. Buna göre fiyatlar (TL/Ton) ekmeklik Buğday 9.250,00 TL, makarnalık Buğday 10.000,00 TL , arpa 7.250,00 TL olarak belirlendi. Ayrıca ÇKS kaydı olan çiftçilere ton başına buğdayda 1.750,00 TL, arpada ise 750,00 TL prim ödenecek. Açıklanan bu fiyatlar ne yazık ki çiftçilerimizin beklentilerinin çok altında kalmıştır. TÜİK’e göre bile tarım ürünleri üretici fiyat endeksinin (Tarım-ÜFE) Nisan 2024'te yıllık yüzde 60,77 olduğu, maliyetlerin sürekli arttığı bir ortamda, ekmeklik buğdaya yüzde 12’lik artış yapmak, buğday üreticisini bitirmek, çiftçiyi gözden çıkarmaktır’ dedi.

 

İKTİDARA ÇAĞRI YAPTI!

 

Toplumun diğer kesimlerinde olduğu gibi çiftçilerin de açıklanan bu rakamlarla enflasyon karşısında ezildiklerini, emeğinin, alın terinin hakkını alamayıp, üretemez hale getirildiğini vurgulayan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş,  bu duruma sessiz kalınamayacağını söyledi. Milletvekili Ataş, AKP iktidarına çağrı yaptı. 

 

AÇIKLANAN BU FİYATLAR GÜNCELLENMELİ

 

Mağdur edilen tüm kesimlerin sesi olmaya devam edeceklerini dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ‘Açıklanan bu fiyatlar güncellenmeli, ekmeklik buğday 15 TL taban fiyatı, 3 TL prim toplam 18 TL, makarnalık buğday 16 TL taban fiyatı, 3 TL prim toplam 19 TL ve arpa: 13 TL taban fiyatı, 1,5 prim toplam 14,5 TL olarak yeniden düzenlenmelidir’ şeklinde konuştu.