BAYRAM ŞEKERİ İÇİN BÜTÇELER ZORLANIYOR

MUBA Çikolata Şekerleme’nin sahibi Mustafa Baygül, dünya genelinde şekerleme üretiminde kullanılan şeker ve diğer hammadelerin fiyatlarındaki artışla birlikte şeker fiyatlarının iki katı arttığını belirterek, buna karşın satışların iyi olduğunu dile getirdi. Baygül, vatandaşların eskiye göre satın aldığı şeker miktarını düşürdüğünü anımsatarak, iki yıldır pandemi nedeniyle Ramazan bayramında misafir kabul edemeyen vatandaşın bütçesini zorlayarak, bir kilo yerine yarım kilo, iki kilo yerine bir kilo da olsa alış veriş yaptığını dile getirdi.

Baygül, 30 yıldır şeker satışı yaptığını belirterek, geçmişte kalite bazında Konya şekeri olarak tabir edilen şekerlemeler sattıklarını ifade ederek, bu bayramda geçmiş bayramlara göre insanların kaliteli şeker aldığını aktararak, “Az da olsa kaliteli şeker alıyor insanlarımız. Bunun sebebide iki yıldır Ramazan bayramında sevdikleriyle kucaklaşamayan insanların bu bayramda bayramlaşmak için ziyaretlerine gelecek çocukları ve misafirlerine en kaliteli şekeri ikram etmek istemelerindendir” dedi.

Geçen yıl üst grup 59 liraya satılan çikolata olan bayram şekerleri şuan 129 TL’den satılıyor. Bayram alışverişi için gelen insanlar için şeker için en az 100 TL harcama yapıyor.



Diğer Fotoğraflar

İlgili Video
Videoyu Web Tv 'de Açmak için tıklayın.