Bayram Sofralarına Konuk Olacak Sağlıklı Dondurulmuş Gıda Alternatifleri

 Özellikle yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı'nda, beslenme düzenimize dikkat etmek ve sağlıklı alternatiflere yönelmek hepimiz için faydalı olacaktır. Bu noktada pratik ve besleyici özellikleriyle öne çıkan dondurulmuş gıdalarla bayram sofralarınız için sağlıklı ve lezzetli öğünleri pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. E. Özgörkey Grup’un dondurulmuş gıda markası Feast, Kurban Bayramı’nda dondurulmuş gıdalarla yapılabilecek pratik ve lezzetli yemek tarifi alternatiflerini paylaştı. 

Sebzeli Köfte

Sebzeli köfte hem et hem de sebze içeriği ile dengeli bir öğün yaratmak için oldukça iyi bir alternatiftir. Sağlıklı sebzeler ve baharatlarla zenginleştirilmiş bu köfteleri dilediğiniz zaman yapıp, pratik şekilde servis edebilirsiniz. 500 gram kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kabak, 1 su bardağı rendelenmiş havuç, 1 su bardağı Feast Ispanak, 1 su bardağı Feast Küp Soğan, 2 diş rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Ardından 1 su bardağı galeta unu, 1 adet yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ilave edin. Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve köfte şekli verin. Köfteleri airfryer ya da fırında pişirebilirsiniz. 

Ispanaklı Börek

Ispanaklı börek, çıtır çıtır yufkası ve lezzetli iç harcıyla sofraların vazgeçilmezidir. Özellikle kahvaltılarda ve çay saatlerinde hızlı ve lezzetli bir seçenek sunar. Kurban Bayramı’nda ise çayın yanında veya yemek öncesi aperatif olarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz. 1 paket Feast ıspanak ve 1 su bardağı Feast soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile bir tavada soteleyin. Tuz, karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırın. Karışım soğuyunca 200 gram beyaz peyniri ekleyin. 1 kg yufkayı tezgâha serin. Hazırladığınız iç harcı yufkaların üzerine eşit şekilde paylaştırarak rulo şeklinde sarın. Üzerine karıştırdığınız 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 adet yumurta karışımını sürüp yağlı kağıt serdiğiniz 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Sebzeli Lazanya

Sebzeli lazanya, zengin sebze katmanları ve peynir sosuyla hem lezzetli hem de besleyici bir yemektir. Yemesi kadar yapması da keyifli olan lazanya, bayramda farklı lezzetler arayanları mutlu edecektir. Farklı sebzeleri içermesi sayesinde, vejetaryenler için de ideal bir alternatiftir. 1 paket lazanya yaprağını paket üzerindeki pişirme önerisine göre haşlayın. 2 adet rendelenmiş havuç, 1 adet doğranmış kırmızı biber, 1 adet doğranmış yeşil biber, 1 su bardağı Feast soğan, 1 su bardağı Feast ıspanak ve 2 diş rendelenmiş sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Ardından 1 su bardağı Feast mısırı ve 2 su bardağı domates sosunu ekleyin. Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın. Fırın kabına bir kat lazanya yaprağı, üzerine sebzeli karışım, beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.  Bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın. Üzerine son kat lazanya yaprağı ve kaşar peyniri ilave edin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Dondurulmuş Meyveli Yoğurt Barları

Dondurulmuş meyveli yoğurt barları, serinletici ve sağlıklı bir atıştırmalık seçeneğidir. Yoğurdun kremamsı dokusu ve taze meyvelerin doğal tatlarıyla zenginleştirilmiş bu barlar, her yaş için serinletici bir lezzet sunar. Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda lezzetli ve serinleten bir alternatif arayanlar için idealdir. 2 su bardağı yoğurdu bir kaba alın ve 2 yemek kaşığı bal ile 1 çay kaşığı vanilya özütünü ekleyip karıştırın. Ardından 1 su bardağı Feast Karışık Orman Meyvelerini ekleyip tekrar karıştırın.  Karışımı yağlı kâğıt serili bir tepsiye dökün ve eşit şekilde yayın. Üzerine 1/2 su bardağı granola serpiştirin. Tepsiyi dondurucuya koyun ve tamamen donmasını bekleyin. Donduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. 

Bezelyeli Humus 

Bezelyeli Humus, hem et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis etmek için hem de doğrudan yemek için oldukça sağlıklı ve lezzetli bir alternatiftir. Yapımı da oldukça kolay olan bu keyifli tarif bayram sofralarına renk katacak. 1 su bardağı Feast bezelye ve 1 su bardağı nohutu haşlayın.  Kabuğu soyulmuş nohutlar ve bezelyeleri 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım su bardağı tahin, 2 diş sarımsak, 1 çay bardağı limon suyu, karabiber ve tuz ile  mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Ardından üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.