Borçlarını Yapılandıran Esnaf Yararlanacak

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen ve onaylanan sicil affıyla ilgili olarak, “Esnaf ve sanatkârlarımıza çok büyük kolaylık sağlayacak olan sicil affının camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

SİCİL TEMİZLENECEK, ESNAF RAHATLAYACAK

Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte 01.10.2022 tarihinden önce borçlanan gerçek veya tüzel kişiler, 01.07.2023 tarihine kadar borçlarını ödemeleri ya da yapılandırmaları halinde Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’ndeki risk durumları kaldırılacak. Kamuoyunda sicil affı olarak nitelendirilen bu kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte esnaf ve sanatkârlar nefes alacak, kredi kullanmaları gerektiğinde herhangi bir engelle karşılaşmayacaklar.

ESNAFIN BEKLENTİSİ KARŞILANDI

KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, sicil affının yürürlüğe girmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Odakır, “Bir süredir bu konu hakkındaki gelişmeleri takip ediyorduk. Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarına sicil affı konusundaki beklenti ve taleplerimizi de esnaf camiası olarak iletmiştik. Sağ olsunlar, gündeme alındı, TBMM’de de görüşülerek torba yasa kapsamında onaylanarak yürürlüğe girdi. Sicil affını çok önemsiyorduk. Sevindirici bir gelişme oldu. Esnafımız rahatlayacaktır” ifadelerini kullandı.