Bu haberlerden sonra e-devlet’te o sorgulama kilitlendi

İstanbul başta olmak üzere farklı kentlerde birçok insan, e-devlet sisteminde ‘Aynı hanede ikamet eden kişi belgesi sorgulaması’ yaptı. Sorgulamada aile fertlerinin dışında da ikamette başka insanların yaşadığını fark etti. Oysa evlerinde kimse yoktu. Aile fertleri dışında.

Ancak göçmen olarak ülkeye girenlerin kendi ikametlerinde yaşadığını belirleyen vatandaşlar nüfus müdürlüklerine koştu. Nüfus müdürlükleri ise dilekçeler aldı ve polisin kontrolü sonrasında ikamette yaşadığı ifade edilen kişilerin silineceğini dile getirdiler.

Bu haberin ortaya çıkması ile birlikte vatandaşlar e-devlet adresine giderek buradan ikameleri ile ilgili sorgulamalar yapmaya başladı. Kimileri aynı manzara ile karşılaştı.

Aile fertlerinin yanı sıra yabancı isimlerinde ikamette yaşıyor gözükmesinden rahatsız olan vatandaşlar, bu kişilerin olası suça karışmaları durumunda polisin adreslerine baskın yapacaklarını ve kendilerinin bile bu suçlara ortak edilmesi endişesi yaşadıklarını ifade etti.

E-DEVLET’TE İKAMET İLE İLGİLİ SORGULAMA NASIL YAPILIR

Eğer PTT’den aldığınız e-devlet şifresi varsa, kimlik numaranız ile birlikte şifreyi kullanarak e-devlet’te giriş yapabilirsiniz.

Ardından e-devlet içinden ‘Aynı hanede ikamet eden kişi belgesi sorgulaması’ ifadesini arama yaptırın. Sonra buradan ikametinizde yaşayan kişilerin kimler olduğunu öğrenebilirsiniz.