BÜROKRASİ VE SİYASETTE KAYSERİ FARKI

14 Mayıs tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekili seçimleri sonrasında Kayserililer AK Partiden 5, MHP’den 2, CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti’den de birer ismi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gönderdi.

28 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri sonrasında hızlı bir şekilde kurulan kabinede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Mehmet Özhaseki’nin yeniden atanması ile Kayseri’ye kamu hizmetlerinin gelmesi, şehrin ihtiyaçlarının giderilmesi anlamında her kesimden olumlu yorum ve tam not aldı. Siyaset ile bürokraside Kayserili isimlerin önemli görevlerde olmasının kent için özellikle kamu hizmetlerinde ciddi bir beklenti şimdiden oluşmuş durumda.

Ülke yönetiminde Kayserili siyasetçi ve bürokratları önemli görevlere getirildi. Özhaseki bakan olurken, Mahmut Gürcan ile Özgür Volkan Ağar Ticaret Bakan yardımcılığına atandı. Yılmaz Nazif Milli eğitim Bakan Yardımcısı, Refik Tuzcuoğlu ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan yardımcısı oldular.

AK Parti’den Hulusi Akar TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı, CHP’li Aşkın Genç ve İYİ Partili Dursun Ataş komisyon üyesi oldu. AK Partili vekiller Şaban Çopuroğlu, Murat Cahit Cıngı, Bayar Özsoy ile MHP’li İsmail Özdemir ve Baki Ersoy TBMM’de önemli komisyonlar da görev aldı. İsmail Özdemir MHP’nin, Mahmut Arıkan ise Saadet Partisi’nin genel başkan yardımcılıkları görevini sürdürüyor.