Büyükşehir’den bir yapboz daha; hatanın faturası halkın cebinden çıktı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yılbaşında hizmete girdiğini duyurduğu kapalı durak ile ilgili yaptığı yer tercihi yüzünden kapalı durağı yıkarak 500 metre tramvay durağına yakın bir noktaya taşıdı. Yıkım ve taşıma için belediye yetkililerin yaptığı yer tercihi yüzünden vatandaşın cebinden para çıkmış oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yılbaşında, son Teknolojik “Özel” Duraklar şeklinde duyurduğu kapalı durakları içerisinde mini kitaplıktan şarj ünitelerine, internet hizmetlerinden WC’lere kadar tam donanımlı olarak şehre kazandırıldığını söylemişti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım konusundaki projeleri, şehrin konforuna ve güvenliğine katkı sağladığı belirtilmişti. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. toplu taşıma aktarma duraklarında önemli bir uygulamaya imza attığını belirtilen açıklamada, söz konusu yerleri yaşam alanı haline getirildiği ifade edilmişti.

Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların, şarj ve USB üniteleri gibi ihtiyaçlarına imkân tanıyan kapalı durak hizmetinin yanı sıra durakların yanlarında yolcuların ihtiyacını gidermek için WC, duraklar içerisinde önümüzdeki süreçte mini kitaplık ve internet hizmetleri de planlandığı açıklanmıştı.

Bu kapsamda Anadolu Harikalar Diyarı önünde, aktarma istasyonu olarak kullanılan buradaki otobüs durağının bulunduğu noktaya kapalı durak yapılmıştı. Kapalı durak, tramvay durağına yaklaşık 500 metre uzaklıkta yer alıyordu. Vatandaşlar, aktarma çilesinin yanı sıra kış aylarında dondurucu soğuklarda küçük olmasına karşın en azından kapalı bir mekan olarak kullanabildikleri bu durakların tramvay durağına çok uzak yapılmasına tepki gösteriyordu.

Bu tepkiler üzerine tramvay durağına oldukça uzakta yer alan kapalı durak yakıldı. Sonra 500 metre ilerideki tramvay durağına yaklaştırıldı. Yıkım ve yeniden taşınarak yapımı için harcanan paranın milletin cebinden çıktığını dile getiren vatandaşlar, aktarma dayatmasının son bulmasını isterken bu durakların ulaşım çilesini bitirmediğine dikkat çekerek çözüm bulunmasını istiyor.

500 metre ileriye taşınmak suretiyle hizmet vermeye başlayan kapalı durak ile ilgili yıkılması ve taşınması için harcanan para ise merak konusu olurken, durağın yerinin belirlenmesi ve yapılan hatadan 10 ay sonra dönülerek olması gereken yere taşınması noktasında karar verenlerin sorumlu tutulması isteniyor. Hatta bazı vatandaşlar, ekonomik krizin yaşandığı, 1 liranın değerlen olduğu bu dönemde taşınma işleminde harcanan paranın bu kişilerden tahsil edilmesini istedi.