Büyükşehir’in yardım paketinden mülteci ve sığınmacılara da verilecek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım, süt ve benzeri desteklerden oluşan sosyal yardım yapılacağını duyurmuştu. Yapılacak yardımdan resmi olarak kentte yaşayan çoğunluğu Suriyeli olan 75 bin, gayri resmi 140 bin kişinin de yararlanacağı ortaya çıktı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayında yapılan ikinci meclis toplantısında gündeme gelen yardım ile ilgili madde gündeme alındı ve konuşuldu. Oylanarak geçen ve kabul edilen maddenin detayı hakkında bilgi veren İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, yapılacak yardımla ilgili bazı konulara dikkat çekilerek yapılan yanlışlara şöyle itiraz etti;

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SINIFTA KALDI

“Seçim yaklaştığını bu yardımlarla görüyoruz. 3.5 yıldır gelmeyen sosyal yardımla ilgili adımları şimdi görüyoruz. Ki; pandemi döneminde de Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınıfta kaldı. Dağıtacak maske bulamadınız.”

MADDE DE MÜLTECİ VE SIĞINMACILAR GENEL OLARAK ALINMIŞ

“Şimdi meclise getirilen yardımla ilgili maddeye baktığımızda, yaşlı, engelli, dar gelirli ihtiyaç sahibi diyor. Bunlar baş tacımızdır. Mülteci, sığınmacı, geçici koruma deniyor. Bunların yaşlısına varım. Ama Kayseri’de bir dönem denildi ki; eğer Suriyeli sığınmacılar olmasaydı Kayseri OSB’de çalışacak işçi bulamazdık denildi. Bunlar çalışıyor ise buraya sınırlama gelmelidir. Genelleme yapılmış.”

1 YAŞINDAN 80 YAŞINA KADAR HEPSİNİ KAPSIYOR

“Eğer bunlara bir şeyler dağıtacak olursanız, kentte yüzde 70-80’i emekli, SGK’lı ve organizede çalışan insanlar. Bunlarında ihtiyaçları var. Tabiî ki bu yönetmelik. Burada yer alacak. Meclis gündeminden geçecek. Ama Kayseri halkının ihtiyaç sahipleri denirse iyi olur. Yoksa o maddeyi açarsanız. Çok detaylı olarak sığınmacıların 1 yaşından 80 yaşına kadar herkese yardım yapılacak. Öyle bir madde girmiş. O zaman insanlarımızın bütün yaş sınırlaması olmadan yardım edilmelidir. Çok geç kalınmıştır. İnsanlarımızın ihtiyacı vardır.”