CEVİZLER YEŞERSİN GESİ BAĞLARI ŞENLENSİN TARLA GÜNÜ

Eğitim ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının finanse ettiği Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projesi kapsamında AR-GE çalışmalarının sahaya aktarılması için hazırlanan 'Cevizler Yeşersin Gesi Bağları Şenlensin' projesinin Tarla Günü etkinliği yapıldı.

Etkinliğe Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kömürcü, Melikgazi Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çelebi İl ve İlçe Müdürlüğümüz teknik personelleri ve bölge çiftçileri katıldı

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim şehir Kayseri’nin en eski yerleşim yerlerinden olan Gesi Mahallesi tohumdan yetişmiş ceviz ağacı popülasyonu nedeniyle ıslah çalışmaları için gen kaynağı konumundadır. Kayseri'de kapama bahçeler hariç 38-40 bin arası ceviz ağacı varlığının yüzde 13'ü Gesi ve çevresindeki mahallelerde bulunuyor.

İl Müdürü Mustafa Şahin, verdiği bilgi de, “Proje süresince Melikgazi Gesi Mahallesinde yaş aralığı 10-60 arasında olan 200 adet ceviz ağacının Bakanlığımızın Cevizde Entegre Mücadele Teknik Talimatına göre zirai mücadele programı uygulanmıştır. Gesi Mahallesinde yoğun bulunan ceviz ağaçlarına dikkat çekilerek genetik zenginlik kaynağı olan ceviz popülasyonunun gelecek kuşaklara aktarılması; entegre mücadelenin hedefleri arasında yer alan çiftçilerin kendi tarla, bağ ve bahçesini düzenli aralıklarla kontrol edebilme ve karar verebilme düzeyine getirilmesi konusunda çiftçilerimiz ile birlikte ortak hareket etmenin önemi vurgulamıştır” dedi.