DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİK

Kahramanmaraş depremi sonrasında yıkıcı ve can kaybının yaşandığı 11 kentten Kayseri’ye gelen 50 binin üzerindeki depremzedeler yurtlarda, yakınlarının evlerinde ve kendi imkanları ile kirada kalmak suretiyle Kayseri’de ikamet etmeye başladı.

Kredi Yurtlar Kurumunda kalan çocuklarla ilgili olarak da Kayseri İl milli eğitim Müdürlüğü, bazı etkinlikler düzenliyor. Etkinlikle depremi yaşayan çocuklarda oluşan korku ve panik durumunun sona erdirilmesi amaçlanıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede, “Psikososyal destek etkinlikleri kapsamında KYK Melikgazi ve Pertevniyal Sultan yurtlarında kalan çocuklar için Müdürlüğümüz ARGE ve PİKTES ekipleri tarafından eğlenceli bir program düzenlendi” denildi. Çocuklar ise, yaşadıkları korkunun üzerinden günler sonra düzenlenen bu etkinliklerle yüzleri gülmeye başladı.

Öte yandan benzer etkinliği düzenleyen Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bilgilendirmede, “Melikgazi Rehberlik Araştırma Merkezinde görevli rehber öğretmenler KYK yurtlarında misafir ettiğimiz çocuklara yönelik psikososyal etkinlikler gerçekleştirdiler” açıklaması yaptı.