Depremzede Şerif amcadan acı haber geldi

Türkiye 6 Şubat'ta tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 11 ilde yıkımlara neden olmuştu.

 

O depremlerde Hatay'da evi yıkılan ve ailesi enkaz altında hayatını kaybeden Şerif Amca elinde bisküvi enkaz başında çocuklarını beklemişti.

 

Enkaz altında kalan çocukları ve eşi için çaresizce bekleyen Şerif Amca, depremin ilk günlerinde uzatılan mikrofona "Cebimde bisküvi var. Dünden beri yiyemiyorum, çocuklarıma verecektim. Kimse çıkmadı" demişti. Şerif amcanın çocukları o enkazın altından hiç çıkamadı, Şerif amca da mezarlarına bırakacağı bisküviyi başka bir çocuğa verdi.

Depremler neredeyse birinci yılını doldurmak üzereyken Şerif Amca'dan da acı haber geldi. Haberi gazeteci Eşref Larsen sosyal medyadan duyurdu. Depremin ardından kanser olan Şerif Amca'nın hayatını kaybettiğini söyledi.

 

ŞERİF AMCA KİMDİR?

Depremzede Şerif Amca kimdir? 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde bisküvi ile enkaz başında bekleyen Şerif Amca, depremin de simgelerinden olmuştu. Şerif amcanın hayatını kaybettiği öğrenildi. Peki Şerif Amca kimdir, neden hayatını kaybetti? İşte tüm detaylar.

Şerif Amca kimdir? Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ilde büyük oranda etki ederken 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüz binlerce vatandaşımız da yaralanmıştı. Deprem bölgelerinde yaşananlar ise hafızalara kazınmıştı. İşte depremin unutulmayan kişlerinden biri de Şerif Amca'ydı. Yakınlarının bulunduğu enkazın başında bisküvi ile bekleyen Şerif Amca, sosyal medya üzerinden de en çok paylaşılan görüntülerden bir olmuştu. Son gelen bilgilere göre, Şerif Amca hayatını kaybetti. Peki bisküvisiyle hatırlanan Şerif Amca kimdir, neden öldü?