DERSHANE GERÇEKTEN GEREKLİ Mİ? İŞTE EĞİTİMCİDEN CEVABI

İşte, Tamer Öztürk’ün dershane konusundaki açıklamaları şöyle; “Eğitim aşk hayatından, evlilikten tutunda mesleğe kadar her şey için gerekli. Hele ki meslek için. Nerede kazınıyoruz mesleği? Gitmediyseniz meslek lisesine üniversite aslında tek alternatifi. Peki yüce devletimizin verdiği eğitim değil mi ki yeterli ? öğrencisi velisi arıyor iyi bir dershaneyi. İşte bu soruda aklıma bir örnek geldi. 2016 yılında MEB bir karar aldı ve bazı kriterler belirleyerek dershane öğretmenlerini MEB bünyesine kattı. Katılan bu öğretmenlerin içinde sayısız alanında muhteşem olan arkadaşlarım vardı. Bir çok sohbetimizde duydum her birinden iç çekerek özlediklerini dershanedeki soru soran, öğrenmek için uğraşan öğrencilerini. Neden mi? Gerek dershanede bire bir gerek özel ders için sıraya giren bir çok öğrenci, görünce öğretmeni Milli Eğitim bünyesinde tenezzül edip soru sormadı dahi. 

 Nasrettin hocanın bir fıkrası aklıma geldi: Köyün birinde ramazan gelmiş tüm şefaati ile. Neylesin ki köylü bulamamışlar köyün camiine bir hoca. Çalmışlar Nasrettin hocanın kapısını birazda mahcup ola ola. Demişler hocam, yok camiimizde tek bir hoca sen hoca olsan bu mübarek ramazanda. Hoca demiş tamam, yalnız bir şartım var derseniz tamam camiiniz hocasız kalmaz bu ramazan. Köylü buyur demiş hocaya. Hoca demiş bir kese altın isterim bu ramazan. Köylüye çok gelmiş ama düşünmüş taşınmış ve çaresiz demişler  tamam. Gel zaman git zaman bitmiş mübarek ramazan. Toplanmış köylü ahalisi meydana, hocaya teşekkür etmek ve ücretini vermek için tastamam. Vermişler bir kese altını, hoca demiş tamam. Sonra hoca iade etmiş altını köylüye. Köylü demiş hocam helal sana bu altın, hakkını helal et demiş aman. Hoca demiş altın için hocalık etmedim. Köylü neden istedin demiş bir kese altın o zaman.  Anlatmış hoca: 2 sebebi var. Birincisi para vermeyince dinler miydiniz vaazı hutbeyi canı gönülden. Dinlediniz hutbeyi vaazı canı gönüldün çünkü para verdiniz. İkinci sebebine gelince insan cebinde parası olduğunu düşününce ayrı konuşuyormuş vesselam J 

Kıssadan hissedir bizlere, para verince öğretmene eğitimciye,  kıymete biner bilgi öğrencide olsa her bir nefse. 

Selam ediyorum ve girmiyorum vatan millet aşkıyla içten içe yanıp öğrenciye öğretmek isteyen her bir öğretmenime ama öğretmeni kişiliğe değil puana göre alan bu sisteme veryansın etmezsekte vay bizim halimize. “