Destici’den DEM Parti açıklaması; Meclisve yargı gereğini yapmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel başkanı Mustafa Destici, yerel seçimle ilgili açıklamasında, “CHP ve PKK'ya bırakmayacağız” dedi. DEM Parti ile ilgili açıklamasında ise meclis ve yargının gereğini yapması gerektiğini söyledi.

 

Yerel seçimlere yaklaşılırken yaşanan terör olayı Türkiye’yi yasa boğdu.  BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimler için Cumhur İttifakı heyetleriyle çalıştıklarını belirterek “İstanbul’u CHP ve örgütlere bırakmayacağız” dedi. Destici, ayrıca, asgari ücrete yapılacak zamla ilgili konuşulan rakamları açıkladı.

 

Türkiye yerel seçime ilerlerken yaşanan terör olaylarıyla yasa boğuldu. 4 parti teröre karşı ortak bildiri imzalarken DEM Parti’den gelen açıklamalar tepki çekti. Öte yandan Türkiye, asgari ücretle çalışanlar, emekliler ve memur ve memur emeklilerine yapılacak zamları belirlemeye çalışıyor. Kritik süreçlerden geçilirken Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, kritik açıklamalarda bulundu.

 

MECLİS VE YARGI GEREĞİNİ YAPMALI

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, terör saldırısıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “ABD özel kuvvetleri PKK’nın uzantısı YPG’yi hem donatıyor hem de eğitiyor. İsrail ile ABD ayrı bir devret değil. Terörle mücadele şuradan geçiyor. Teröre karşı topyekûn mücadele etmek gerekiyor. Tüm kolları kesilmek gerekiyor. Arkasında ABD ve İngiltere var.” DEM Parti’den “Kürt sorunu devam ettikçe huzur bulunmayacak” açıklamasıyla ilgili Destici, şu tepkiyi verdi: “Bu açıklamaların gereği yapılmalı, hukuk işletilmeli. Her hangi ülkesinden terör örgütünün milletvekili olur, terör örgütünün milletvekilleri parlamentoda olur. Herkesin bildiğini Anayasa Mahkemesi bilmiyor mu. Müsamaha edilerek mücadele olmaz. 900’ün üzerinde mecliste bekleyen fezleke var, bunlardan 500’ü PKK destek veren partilerle ilgili. Bildiri veren 4 partinin oyu yetiyor, dokunulmazlığı kaldırıp yargıya gönderecek. Fezlekelerin gereği yapılmalı. Devlet, yargı, parlamento gereğini yapmalı.  Bu parti Mecliste olduğu sürece terör bitmez.”