DÖVİZ TIRMANIŞTA

Önceki gün Merkez Bankası faiz oranlarında artırıma giderek yüzde 8.5’dan yüzde 15’e çıkarttı. Merkez Bankası kararı öncesinde Kayseri’deki döviz bürolarında dolar ve Euro alımlarında yoğunluk yaşandı. Faiz oranlarının açıklanmasından sonra ise döviz yükselişe geçti.

Dün sabah saatlerinde döviz bürolarının önüne gelerek son rakamları inceleyen vatandaşlardan bazıları meraktan dolayı baktığını bazıları ise elinde bulunan döviz, bazıları ise döviz borcundan dolayı yakın takipte olduğunu anlattı. Bir vatandaş, rakamların çok yükselmesinden şikayetçi oldu, dövizin yasaklanmasını istedi. Dolar ve Euro artışının hayat pahalılığı olarak yansıyacağını söyleyin başka bir vatandaş ise, artışın biran önce durdurulması gerektiğini savundu.

Döviz bürolarında alım satım neredeyse durmuş durumda. Döviz büro sahipleri, mecbur olanların dışında döviz alım satımının faiz kararından sonra yapılmadığını ve beklediklerini ifade ettiler.

Dün sabah saatlerinde dolar 25 lira 50 kuruştan, Euro ise 27 lira 50 kuruştan işlem gördü. Faiz kararı açıklanmadan önce ise dolar 23 lira sevilerinde idi.