DÜNYANIN BİLETİNİ KESECEK!

 Türkiye’nin kültür-sanat yaşamını zenginleştiren İstanbul Şehir Tiyatroları, Biletinial ile çalışma kararı aldı. Kurumun 2023-2024 sezonundaki tüm etkinliklerinin biletlemesi Biletinial tarafından gerçekleştirilecek. Biletinial bu iş birliği ile Türkiye’deki tiyatroların neredeyse tamamına hizmet vermiş olacak.

Biletinial’ı farklı kılan unsurlar öncelikle sinema, tiyatro, spor gibi etkinlik şirket ve merkezlerinin tüm operasyonlarını yönetmelerini sağlayan yazılım seti olduğuna dikkat çeken Biletial CEO’su Ulaş Uslu; “İş modelimizle, 2023 yılında Harvard Business School'un (HBS) Field Immersion Projesi kapsamında tüm dünyada 15 şehirden seçtiği 171 iş ortağından biri olduk. Çünkü biz sadece biletleme yapmıyoruz. Hizmet verdiğimiz kurumun alt yapısını da kuruyor ve onları dijital geleceğe hazırlıyoruz. İzleyici analizimizle hizmet verdiğimiz müşterilerimize yeni pazarlama kanalları ve gelir imkanları yaratıyoruz.”

Eğlence ve spor alanındaki tüm etkinliklere tek platformdan ulaşılabilmesi için sahip olduğu teknolojiyi yapay zekâ algoritmaları ile sürekli geliştirilen, 2022 yılında gerçekleştirdiği 23 milyon/adet bilet satışı ile Türkiye’nin lider etkinlik biletleme platformu olan Biletinial, tiyatrodaki kapsayıcılığını artıracak yeni bir iş birliğine imza attı. 2019 yılından bu yana T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı tüm etkinliklerin tek yetkili bilet satış noktası olarak hizmet veren ve Türkiye’deki toplam tiyatro bilet satışlarının yüzde 80’ni gerçekleştiren Biletinial, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları’nın da etkinlik biletleme partneri oldu.

İmzalanan anlaşma kapsamında Biletinial, 2023-2024 sezonunda İBB Şehir Tiyatroları’nın gerçekleştireceği tüm etkinliklerin tek yetkili online biletleme şirketi olarak hizmet verecek. Sezonda oyun günleri perdelerini 3 bin 500 civarında seyirciye açan İBB Şehir Tiyatroları Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Kadıköy Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi, Kadıköy Müze Gazhane Meydan Sahnesi, Fatih Reşat Nuri Sahnesi, Gaziosmanpaşa Sahnesi, Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Sahnesi, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi, Kağıthane Sadabad Sahnesi, Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Sahnesi, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi ve Ümraniye Sahnesi ile pek çok oyunu seyircisi ile buluşturuyor.

23 Milyon bilet satışı ile Türkiye’nin en büyük biletleme platformu oldu

İBB Şehir Tiyatroları’nın online etkinlik biletleme partneri olarak Biletinial’ı tercih etmesini değerlendiren Biletinal CEO’su Ulaş Uslu şunları söyledi: “Rakiplerimizden farklı olarak sadece pazar yeri hizmeti vermiyor, bir eğlence merkezinin tüm ihtiyaçlarını kapsayan 360 derece yazılım seti ile müşterilerin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kapsayıcı iş modeliyle Biletinial, 2022 yılında toplamda 23 milyon bilet satışı ile Türkiye’nin en büyük etkinlik biletleme platformu unvanın da sahibi oldu. Çevrimiçi biletlemede bir önceki yıla göre yüzde 250 büyüme elde ettik. Bağımsız üçüncü parti verilerine göre şirketimiz, Türkiye’nin en yüksek trafiğe sahip online biletleme platformu konumuna ulaştı.”

Yapay zekâ uygulamaları geliştiriyor

Biletinial’ın online biletleme yapan bir pazaryeri olmadığına dikkat çeken Uslu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Biletinial’ı farklı kılan unsurlar öncelikle sinema, tiyatro, spor gibi etkinlik şirket ve merkezlerinin tüm operasyonlarını yönetmelerini sağlayan yazılım seti. Ayrıca şirket iş ortaklarının yazılım olarak tüm ihtiyaçlarını karşılayan teknolojik çözümler geliştiriyor. Biletinial, geliştirdiği bu çözümler ile pazarı da büyütüp değiştirmeyi başardı. Biletinial’ın sağladığı çözümlerle sinema ve tiyatro gibi merkezler gişe operasyonlarından kapı girişlerine, büfelerinden dijital ekranlarına, pazarlama ve loyalty toollarına kadar tüm operasyon ve iş süreçlerini tek merkezden online ve bütünleşik bir şekilde yönetebiliyor. “

Harvard Business School'un’ tüm dünyadaki 171 iş ortağından biri oldu

Eğlence alanında Biletinial’a özgü iş modeli ile tüm dünyada örnek bir şirket haline geldiklerini ifade eden Uslu, bu iş modelinin kendilerine yeni açılımlar kazandırdığını belirten Uslu, şöyle devam etti: “İş modelimizle, Harvard Business School'un (HBS) Field Immersion Projesi kapsamında tüm dünyada 15 şehirden seçtiği 171 iş ortağından biri olmayı başardık. Çünkü biz sadece biletleme yapmıyoruz. Hizmet verdiğimiz kurumun alt yapısını da kuruyor ve onları dijital geleceğe hazırlıyoruz. İzleyici analizimizle hizmet verdiğimiz müşterilerimize yeni pazarlama kanalları ve gelir imkanları yaratıyoruz.”

Dünyanın biletini kesecek!

Biletinal’ın yakın dönem odağında ise yurtdışında büyümek yer alıyor.  Yurt dışına açılım konusundaki hedeflerini kademeli olarak devreye alan Biletinial, bu doğrultuda ilk etapta pandemi öncesinde başlattığı Hırvatistan merkezli operasyonunu tekrar eski seviyesine çıkardı. Hırvatistan, Arnavutluk ve Kosova’da çalışmaya başlayan sistemini önümüzdeki aylarda tüm Balkan coğrafyası ve Avrupa ülkelerine açacak. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde Almanya çevresindeki dört ülkeyi kapsayan (Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya) bölgede faaliyetine başlamayı planlayan şirket, benzer bir yapılanma için Baltık Bölgesi için de değerlendirmeler yapıyor.

Türkiye’nin kültür sanat hayatının kalbi Biletinial’da atıyor

İBB Şehir Tiyatroları ile de çalışmaya başlayan Biletinial’ın diğer kurumsal ortakları içinde Devlet Tiyatroları, Devlet Opera Balesi, Atatürk Kültür Merkezi, CSO Ada, Devlet Güzel Sanatlar gibi Kültür ve Turizm Bakanlığının tüm etkinlikleri, Türkiye’deki sinema salonlarının yüzde 60’ı, voleybol müsabakaları ve Fişekhane, İstinye Art, Moda Kayıkhane gibi pek çok gözde eğlence mekânı bulunuyor.

Şirket ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu, Bursa Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu, Ankara Büyükşehir Şehir Tiyatroları, Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Odunpazarı Belediye Şehir Tiyatrosu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na hizmet veriyor.