ERBAKAN'DAN TARİHİ ÇAĞRI: GELİN 'ANADOLU İTTİFAKINI' KURALIM
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan partisinin Ankara İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Ankara'nın 25 ilçesinde gerçekleştirecekleri 'Anadolu Buluşmaları' programı kapsamında esnaf ziyaretleri öncesi açıklamalarda bulunan Erbakan, Bu buluşmalarda esnafın, halkın dertlerini dinleyip, sorunları çözmek için "biz varız" diyeceklerini, kuruldukları günden bugüne Türkiye genelinde "Sadece seçim zamanı değil geçim zamanı da milletimizin, esnafımızın yanındayız" sloganıyla çalışmaları yürüttüklerini dile getirdi.
Türkiye açlığa, borca ve işsizliğe esir edildi
Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın Türkiye'nin Milli Görüşle yönetilmemesi halinde milletin; açlık, işsizlik ve borca esir olmakla karşı karşıya kalacağı söylediğini hatırlatan Erbakan, ülkenin mevcut ekonomik şartlarında bakıldığında tam da bunun yaşandığını belirterek, "Halkımızın yüzde 45'i açlık sınırının yüzde 90'a yakını da yoksulluk sınırının altında. 2021 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verilerine göre 9 milyon 483 bin vatandaş Genel Sağlık Sigortası primini ödeyemediği için sağlık hizmeti desteği almak zorunda kalmış. Ailesi bakımını sağlayamadığı için 141 bin çocuğa bakanlık tarafından destek veriliyor. Bebek mamaları ve ayçiçeği yağının çalınma riski taşıdığı için alarm takılan bir Türkiye'den bahsediyoruz. İnternet arama motorlarında 'böbreğimi satmak istiyorum' ifadesi yüzde 400 artmış. İşsizlik maaşı ile ilgili aramalar yüzde 5 bin artıyor. Yunanistan nüfusu kadar işsizimiz, 1.5 milyondan fazla üniversiteli işsizimiz var. BDDK'nın verilerine göre vatandaşın bankalara olan borcu AK Parti döneminde 6.6 milyar liradan 1 trilyon 17 milyar liraya fırlamış. Özel sektörün borcu 88 milyar liradan 4 trilyonun üzerine çıkmış, kamunun borcu 250 milyardan 2022 ocak ayı verilerine göre 2 trilyon 844 milyar liraya çıkmış. Bu durumda olmamızın baş nedeni kaynaklarımızın 3 tane canavara gitmesinden dolayı faiz 2022 yılında 240 milyar TL faize gidecek 3 senede hükümetin açıkladığı rakama göre 852 milyar lira daha faize gidecek demektir. Bugüne kadar 513 milyar dolar faiz ödemişler. Bütçeden 2022 ocak ve şubat aylarında 58 milyar TL daha şimdiden faiz ödemesi yapılmış. Aynı aylarda Ziraat Bankası'nın tarımsal destek için verdiği meblağ ise sadece 3 milyar TL. İyi ki faize karşı bir iktidarımız var iyi ki faiz lobileriyle mücadele eden bir iktidarımız var. Bir de faize karşı olmasalar ne yaparlardı düşünmek bile istemiyoruz. Gelinen noktada Borç faiz zam vergi çimento ekonomisi çıkmak sokaktır. Bu yolun sonu felakettir, iflastır. İktidar da maalesef bu çıkmaz sokakta patinaj yapmaya devam etmektedir. " ifadelerini kullandı.
KİT'lerin zararı bir senede 687 milyondan 5 milyar 991 milyona çıktı
Türkiye Varlık Fonu portföyüne alınan Kamu İktisadi Teşekküllerinin zararının geçen senenin ocak ve şubat ayında 687 milyon lira iken bu senenin ocak ve şubat ayında 5 milyar 991 milyon liraya çıktığını kaydeden Erbakan Yanlış yönetim ve ihmaller sonucu İşçiye esnafa memura emekliye çiftçiye dar gelirli milyonlara aktarılması gereken kaynakların buralar gittiğini belirtti.
Bir de şimdi imtiyazlı yabancılara kaynak aktarılma dönemi çıktı
'Bütün bunların yanında bir de şimdi imtiyazlı yabancılara kaynak aktarma dönemi başladı.' diyen Erbakan, Türk Telekom özelleştirmesinde sözü getirerek, "Türk Telekom'u 2021 yılında bedava geri almak varken 1 milyar 650 milyon dolara geri alındı. 2005 yılında Türk Telekom'u alan Lübnanlı şirket kamu bankalarından kredi çekerek almıştı. Türk Telekom’un özelleştirme ihalesini kazanan Hariri Ailesi, Türk Telekom’un “5-6 milyar dolar” tutarındaki varlığını alıp gitti, Türk bankalarına olan kredi borçlarını da ödemedi. 2021’de de buradan “5,8 milyar TL net kar” elde etti, şimdi bunun üstüne TVF bu aileye “1 milyar 650 milyon dolar” daha verip Türk Telekom’u geri alıyor. Yani mevcut iktidar, kendi insanımız aç gezerken, genel sağlık sigortasını ödeyemezken bu ülkenin bu milletin neredeyse 8 milyar dolarını götürüp Hariri ailesine aktarıyorsunuz bu nasıl hesaptır nasıl özelleştirmedir anlayan beri gelsin." şeklinde konuştu.
Yeni Seçim Kanunu oyu az olan partiler için kötü haber
Meclis'e sunulan Yeni Seçim Sistemi'nin mevcut şekliyle geçmesi halinde, ittifaklar içerisinde az oyu olan partilerin milletvekili çıkarma şansını azaldığını belirten Erbakan, "Dolayısıyla altılı masadaki CHP'nin ve İYİ partinin yanında kümelenen oyu az olan partiler için bu kötü bir haber. Ne kadar ittifakta olsalar da orada milletvekili çıkma ihtimali kendileri için son derece azalmaktadır. Yani Türkiye genelinde 4-5 puan olmayan bir parti yüzde 1-2 oyuyla bir ittifakın milletvekili çıkarma şansı ortadan kalkıyor. Bu anlamda bu yeni düzenleme, gideceğini anlayan İktidarın muhalefet ittifaklarının dağıtılması, altılı masanın Millet İttifakının dağıtılması yönelik bir adım atılması olarak değerlendirilebilir." dedi.
5 muhalefet partisine tarihi çağrı: Gelin Anadolu İttifakını kuralım
Millet İttifakı'nın da milletin sorunlarına çözüm olmayacağına inandığını belirten Erbakan, CHP dışındaki 5 partiye bir kez daha çağrıda bulundu:
"İttifakın içerisindeki özellikle 5 partiye tekrar çağrımızı yineliyoruz. Burada, bu masanın içerisinde bulunup 60 sene sonra Türkiye'nin başına CHP'li bir cumhurbaşkanı getirme projesinin bir parçası olmayın. Gelin milli görüş prensipleri çerçevesinde, paylaşımda, yönetimde adaleti sağlamak üzere, borç, faiz, zam, vergi ekonomisi yerine üretim, istihdam, ihracat odaklı ekonomiye geçmek üzere, iki yüzlü, çifte standartçı, bugüne kadar sicili ortada olan Batı'nın, Avrupa Birliği'nin, ABD'nin, G-20'nin peşinde koşmak yerine D-60'ı kurmak üzere Anadolu İttifakı'nı gerçekleştirelim, Milli Selamet İttifakı'nı gerçekleştirelim. Milletin selamete çıkması için bir ittifak altında birleşelim. Bu olmasa dahi bizim Yeniden Refah Partisi olarak seçimlere en güçlü şekilde gireceğimizi ve çok ciddi bir aktör olarak Türk siyasetine yön vereceğimizi ifade etmek istiyorum."