GAZETECİ YUNUS BEKİR TÖRENLE ANILACAK

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alim Gerçel, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’ı ziyaret ederek burada yaptığı açıklamada, Kayseri 'de ilk Türkçe gazeteyi yayımlayan Gazeteci Yunus Bekir için memleketi Turan'da anma töreni düzenleyeceklerini bildirdi.

3 Mayıs Türkçülük Günü’nde 1910 yılında ilk Türkçe gazeteyi yayımlayan Gazeteci Yunus Bekir’i Turan mahallesindeki mezarı başında anacaklarını belirten Gerçel, “Türkçülük günü 3 Mayıs 1944 tarihinde Türk Milliyetçilerinin komünizme dur dedikleri, o devrin dikta rejimine karşı protestolarını başlattıkları kutsal hareketin adıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün ölümünden sonra, onun Türk Milliyetçiliği çerçevesinde geliştirdiği devlet politikasına dinamit koymak isteyenlerin elinde patladığı, Hüseyin Nihâl Atsız 'ın önderliğinde bir grup idealist Türk gençliğince başlatılan kutlu mücadele günüdür. Türkçülük daima hak, hürriyet ve millet menfaatinden yana olmuştur. Türkçülerin parolası; "Her şey Türk için, Türk 'e göre, Türk tarafındandır.” 3 Mayıs Türkçülük günü dolayısıyla Kayseri Kültür Ve Turizm Derneği ile Türk Milliyetçiliği düşüncesindeki kuruluşlarımız tarafından her yıl bir dizi program düzenlemektedir. 3 Mayıs günü saat: 11.00 de; Melikgazi ilçesi Turan mahallesinde; 1910 yılında Kayseri 'de ilk Türkçe gazeteyi yayınlayan, Memleket Hastanesi ve 70'den fazla okulun yapımında katkısı olan örnek insan Türkçü Gazeteci Yunus Bekir 'in kabri başında manevi huzurunda yapacağız. Daha sonra genel merkezi Ankara 'da bulunan Kayseri Turan-Sarımsaklı Kültür Ve Turizm Derneğimiz tarafından Turan mahallesi camiinde mevlit okutulacak” dedi.

Gerçel, anma etkinliklerine katkı sağlayan Kayseri Kültür ve Turizm Derneği ile Türk Ocakları Kayseri Şubesi, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Kayseri Turan-Sarımsaklı Kültür Ve Turizm Derneği, Anadolu Muhtarlar ve Mahalli İdareler Derneği, Turan ve Sarımsaklı mahalleleri muhtarlıklarına teşekkür etti.

Toplantıya Gerçek ve Kösedağ ile birlikte, Türk Ocağı Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünal, Kayseri Turan-Sarımsaklı Kültür Ve Turizm Derneği Başkanı Emir Türkay, dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.