Güral Porselen koleksiyonları göz kamaştırdı

Ev ve mutfak gereçleri endüstrisini tek bir çatı altında toplayan ve sektöründe dünyanın en büyük uluslararası organizasyonu olan Zuchex Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı’nda Güral Porselen’in 2025 yılı için tasarladığı yeni koleksiyonu büyük beğeni topladı.

En yeni, en heyecan verici ürünleri ve yenilikleri sektör profesyonelleriyle buluşturan, 34. Uluslararası Zuchex, Züccaciye Ev Eşyaları, Dekoratif Ürünler ve Elektrikli Ev Gereçleri Fuarı, 19 - 22 Eylül tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kaliteli porselenin öncüsü Güral Porselen, en yeni koleksiyonlarını Zuchex Fuarı’nda sektör profesyonellerinin ve tüketicilerin beğenisine sundu. Modern tasarımları, çarpıcı renkleri ve kusursuz porselenleriyle öne çıkan Güral Porselen ürünleri büyük beğeni topladı. İhracattaki başarısını her geçen yıl katlayarak artıran Gürel Porselen, fuardan yeni anlaşmalar ve işbirlikleriyle ayrıldı.

Hedef katma değerli ihracatı artırmak

Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, katma değerli üretim ve ihracatıyla birlikte ülke ekonomisine olan katkısını her geçen gün artırmayı hedefleyen Güral Porselen için ulusal ve uluslararası fuarlara katılmanın önemini vurguladı. Uluslararası ticarette güçlü bir konum elde etmek için sürekli yeniliklere odaklandıklarını ve yeni iş ortaklıkları kurmak için çalıştıklarını anlatan Güral, “Yüksek kalite üretimin yanı sıra ürünlerimizi yurtdışındaki satın alma profesyonelleriyle buluşturmak bizim için kritik bir öneme sahip. Bu nedenle Zuchex gibi uluslararası fuarlar yeni ticari iş birlikleri kurmak ve ihracatımızı artırmak adına büyük bir fırsat sunuyor” dedi. Türkiye’nin sektöründe ihracat lideri konumundaki bir marka olarak, Zuchex’in Güral porselen için her yıl vazgeçilmez bir fuar organizasyonu olduğunu ifade eden Harika Güral, “Sürdürülebilir üretim anlayışımız ve özgün tasarımlarımızla uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Farklı kıtalardan birçok satın almacının ilgisini çekmek bizleri son derece mutlu etti ve daha fazla motivasyon sağladı” diye konuştu.

Yaşam alanlarına zarif dokunuşlar

34. Uluslararası Zuchex Fuarı’nın en ilgi çeken ürünleri arasında yer alan Güral Porselen Ev 2025 Koleksiyonu, sabah enerjisini renklerle yakalamayı ve her anın tadını çıkarmayı vaat ediyor. Tanıtılan koleksiyon, #güraliledahagüzel sloganıyla, yaşamın karmaşasında dinginliği ve estetiği bulmaya davet eden tarzıyla öne çıkıyor. Güral Porselen’in yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımları doğrultusunda, robotik teknoloji kullanılarak üretilen Güral Porselen Ev 2025 Koleksiyonu, yaşam alanlarına zarif dokunuşlar yapmak isteyenler için cazip alternatifler sunuyor. Altın ve gümüş filelerle süslenmiş sade ve şık detayların öp plana çıktığı koleksiyon, hem günlük kullanım hem de misafirler için benzersiz sunduğu seçeneklerinin yanı sıra küçük ve ergonomik setleriyle fuarda dikkatleri üzerine topladı. Digibone tekniğiyle üretilen renkli ve çarpıcı tasarımlar, 18 parçadan başlayan setlerle estetik ve işlevselliği bir araya getiriyor. 2025'in trend renkleriyle şekillenen koleksiyon, özgün formlarıyla göz kamaştırdı.

Valeron ve Bilbao yine çok beğenildi

Fuarda dikkat çeken bir diğer seri ise Horeca serisi kapsamında tanıtılan Valeron koleksiyonu oldu. Gri, yeşil, mavi ve bej tonlarının reaktif sırlarla birleşmesiyle oluşturulan bu seri, parlak ve göz alıcı görünümüyle ilgi topladı. Güral Porselen, iddialı ürünlerinden Bilbao yemek takımlarını da fuarda sergiledi. Altın ve platin yaldızlı sade tasarımı, modern desenleri ve yenilikçi tarzıyla dikkat çeken Bilbao, hem kahvaltı hem de yemek sofralarının şık bir temsilcisi olarak öne çıktı. Ergonomik yapısıyla kullanım kolaylığı sağlayan 30 parça yemek takımı, ilk kez geçen yıl Zuchex Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştu.

Zuchex Fuarı'nda sergilenen özel bir sanat projesi: Pegasus

Geçen yıl olduğu bu yıl da Zuchex Fuarı'na estetiğin yanı sıra sanat dolu bir dokunuş yapmak isteyen Güral Porselen fabrika üretim sürecinde oluşan kırık porselen ve seramik parçalarıyla hazırlanan Pegasus heykeliyle bir kez daha ilgi odağı olmayı başardı. Ortalama 2 bin parçanın estetik bir uyum içinde tek tek birleştirilmesiyle oluşturulan ve yapım süreci 3 ay süren Pegasus, sürdürülebilir sanat anlayışına ve çevre dostu üretim süreçlerine dikkat çekme hedefiyle hayata geçirilen bir proje olarak tanımlandı.

Güral Porselen hakkında:

Üretim kapasitesi, üstün teknolojisi ve ürün çeşitliliği ile sektörün öncü firmalarından biri olan Güral Porselen, faaliyet gösterdiği porselen sektöründe modern üretim teknolojileri kullanarak, çevreye duyarlı, sağlıklı ve kullanışlı ürünleri ile globalleşen dünyada ülkemizi başarıyla temsil etmektedir. Üretim tesislerindeki fırınlarının birçoğunda ısı geri dönüşümüyle enerji tasarrufu sağlayan Güral Porselen, sürdürülebilir dünya faaliyetlerine önem veren çevre hassasiyeti yüksek bir firma olarak sektörünün liderleri arasında yerini almıştır. Güral Porselen, 2019-2020-2021-2022 yıllarında ihracat şampiyonluğunda kusursuz porselen tasarımlarıyla 1.’lik ödülüne layık görülmüştür.