HEDEF 500 BİN ZİYARETÇİ

Yahyalı’nın önemli doğa harikası alanlara sahip olduğunu ve bunun başında şelalelerin geldiğini anlatan Başkan Esat Öztürk, Vali Gökmen Çiçek’in de son zamanlarda yaptığı girişimlerle bölgede önemli çalışmalar olduğunu anlattı. Kapuzbaşı ve Derebağ şelalelerini görmek için yılda 250 bine yakın ziyaretçinin bölgeye geldiğini anlatan Öztürk, yapılan çalışmalar sonrasında turizme kazandırılan Yeşilköy Şelalesi sayesinde bu ziyaretçi sayısının iki katına çıkacağını ifade etti.

İlçeye doğa harikaların maddi anlamda katkıların daha artırılması yönünde çalıştıklarına da değinen Başkan Öztürk, “Özellikle yaz dönemlerinde ilçemize yer ve yabancı çok sayıda turist geliyor. Hiç tahmin edemeyeceğimiz, bize oldukça uzak ülkelerden turistleri burada ağırlıyoruz. Önemli sayıya ulaşan ziyaretçilerin Yeşliköy şelalesi ile birlikte 500 bine ulaşması bekliyoruz” dedi.

Doğa harikası bölgenin kent merkezine 80 kilometre uzaklıkta olduğunu da anımsatan Öztürk, şunları paylaştı; “Yahyalı şelaleler diyarı ve böyle biliniyor. İnsanlar buraya bu doğa harikası şelalelerin olduğu alanı görmek, dinlenmek, adeta nefes almak için geliyor. Yine turizme kazandırılan, 40 kilometrelik yolunun 39 kilometresine sıcak asfalt dökülen Yeşilköy Şelalesi'ne inmek için 350 basamaklı merdivenin yanı sırada burada otopark, çevre düzenlemesi, seyir terası, 15 kameriye, mescit, tuvalet ve kamp alanı yapıldı. Dünyaca ünlü Kapuzbaşı Şelalesi ilçemizin mülki sınırları içerisinde. Yeşilköy Şelalesi'ni de biliyorduk ama turizme kazandırma açısından yeni bir keşif oldu. Biraz daha butik olan Derebağ Şelalesi de var. İlçemiz her zaman 'şelaleler diyarı' diye anılır ve bundan sonra da o şekilde anılacak. Şelalelerin olduğu bölgelere çok ciddi yatırımlar yapıldı. Valilik ve Yahyalı Belediyesi olarak Yeşilköy Şelalesi'nin turizme kazandırılması için 2 milyon lira harcama yapıldı. 36 bin nüfuslu bir ilçe olarak bu nüfusun 20 katı turist bekliyoruz. Tabii turizmdeki amaç ilçe ekonomisine, il ekonomisine ve ülke ekonomisine katkı sağlamak. İlçe ekonomimize ciddi manada katkısının olacağına inanıyorum. Burada 50-60 milyon lira ilçemize girmiş olacak. Elma, kiraz, kilim ve halı gibi ürünlerimiz var. Bunlar sayesinde esnafımızın bu pastadan önemli bir pay alacağına inanıyorum."