HİKMET KARAMAN: İÇİM CIZ EDİYOR

Sivasspor karşısında alınan 3-0’lık galibiyet sonrasında önemli değerlendirmelerde bulunan Kayserispor’un tecrübeli teknik adamı Hikmet Karaman, şunları söyledi;

“Maça çıkarken iki tane stoperin olmayışı önemli eksiklikti. Uğur geri geldi. İki ay sonra. Ama maç öncesinde iki stoperimiz yoktu. Şuan 24 puandayız. Aslında yaşadıklarımıza şöyle baktığımızda biz şuan28-30 puana ulaşabilirdik. Majid yoktu. Uğur yoktu. Bugünde iki tane stoper yoktu. Zaman zaman başka oyuncular oynuyordu. Gavranocic ile Mustafa’nın önde ikili oynamasını bu maçta rakip beklemiyordu. 16 haftadır yenilmeyen Sivasspor karşısında iyi oyun sergiledik. İkinci yarı skoru bulmamız gerekiyordu. Ama oyunu kontrol altına almamız gerekiyor. Üç oyuncumuz sarı kartlıydı. Bir kırmızı kartla 10 kişi kalabiliyorsunuz. O nedenle kontrollü olmak gerekirdi.

Taraftarımız maçın başından beri ve gollerle birlikte takıma itici bir güç verdi. Bende duygulanıyorum. Motivasyon var. Pandemi de anladık futbol taraftar ile güzeldir. Bizdn beklenen var. Benim için önemli olan yukarı için oynamak. 15 tane yeni gelen oyuncu ile kurulan takım var. Sakatların çok olması. Mensah gibi oyuncunun gitmesi. Orta sahaya aldığımız oyuncumuzun  maça çıkmadan ameliyat olması. Gibi birçok sıkıntımız oldu. Haklı olarak taraftarımız bize kızdı. Sinirlendi. Ama bir gerçek vardı. Transfer dönemi var. Kulübün neyi hedeflediği bizim için önemlidir. Sezon başında ben iki oyuncu istemiştim. Biri THiam’dı geldi ve bir oyuncu daha vardı. Bize idare edelim denildi. Ama taraftar başka şey istiyor. Başarı istiyor.  2-3 sene küme düşmeden kurtulmaya çalışan takım vardı. O nedenle taraftar takımının başarılı olmasını yukarı sıralar için oynamasını istiyor. Biz öne geçtiğimiz maçlarda skoru koruyamadık. Kazanamadık. Bunun yanında eksiklerimiz vardı. Sakat oyuncularımız vardı ve olmadı. O nedenle içim cız ediyor. Benim takımım ilk 5 için oynamalıdır. Takımımız mücadele etmeli. O nedenle yapılacak transferler çok önemlidir. Bu takımın başarısı için gereklidir. Yoksa yazık oluyor. Önemli takım karşısında iyi bir galibiyet aldık. Bizden başarı beklendiği zaman ben en iyi tecrübe zamanında neyin ne yapıldığını biliyorum. Bugün mağlubiyet olsaydı yine hedefte olacaktık. Bunu asla ben ve arkadaşlarım hak etmiyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum.”