İnşaat Sektöründe Yaşanan Sorun ve Talepler Milletvekili Cıngı’ya İletildi

Kayseri Ticaret Odası (KTO) sektörlerde yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak için istişare toplantılarını sürdürüyor. Bu kez de inşaat ve yapı sektöründe yaşanan sıkıntılarla ilgili Kayseri Ticaret Odası’nda faaliyet gösteren 3. Altyapı Müteahhitleri,  19. İnşaat Malzemeleri Üretim ve Ticareti,  20. Özellikli Bina İnşaatı Müteahhitleri,  21.  Konut İnşaatı Müteahhitleri,  29. Mimarlık, Mühendislik ve Teknik Danışmanlık Hizmetleri,  34. Tamamlayıcı İnşaat Hizmetleri Meslek Komiteleri olmak üzere altı meslek komite üyelerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

 

İstişare Toplantısına;  AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, İl Başkanı Fatih Üzüm, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emre Sönmez ile komite üyeleri katıldı.

 

Toplantıda konuşan Başkan Gülsoy, “İnşaat sektöründe faaliyet gösteren 6 meslek komite üyelerimizi AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı ve İl Başkanımız Fatih Üzüm ile buluşturduk. Sektörlerinde yaşanan sıkıntıları ve taleplerini dile getirme fırsatı buldular. Sn. Vekilimize ve İl Başkanımıza toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Toplantıda komite üyeleri ve sektör temsilcileri yaşadıkları sorunları ve taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

Konut kredisi ihtiyacı, Finansmana erişim, Enflasyon muhasebesinin sektör üzerindeki olumsuz etkisi, Yapı denetim sisteminde yaşanan sorunlar, Yatay mimariye geçiş için yapılabilecek düzenlemeler, İnşaat sektöründe kayıt dışı işlemler ile mücadele için atılması gereken adımlar, Yükselen maliyetlerin sektör üzerindeki olumsuz etkisi, Kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntılar gibi talep ve öneriler ele alındı.

 

Toplantıda sektör temsilcilerini de tek tek dinleyerek sorun ve taleplerini not alan AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, inşaat sektöründeki yatırımcıların meselelerini gündemde tutup çözüm noktasında gayret edeceğini belirtti. İl Başkanı Üzüm, komite üyelerinin sorun ve taleplerini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp’ı telefonla arayarak iletti. Bütün sorunları rapor halinde Bakanlığa ulaştıracaklarını söyledi. Verimli geçen toplantının sonunda ilerleyen tarihte daha geniş ve kapsamlı bir toplantı daha yapılmasına ve Büyük İnşaat Çalıştayı düzenlenmesine karar verildi.