İSTANBUL’DAKİ KAYSERİ MANTI FESTİVALİ’NE SANATÇI TEPKİSİ

İstanbul Esenler ilçesinde düzenlenen Kayseri Mantı Festivali İstanbul’daki Kayserililer bir araya getirdi. Siyaset dünyasından da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç katıldı.

Kayseri Mantı Festivaline Kayserili sanatçılar yerine Samsunlu sanatçı Orhan Hakalmaz’ın davet edilmesine de tepkiler var. Kayserili ünlü sanatçı Recep Alemdar, mantı festivali ile ilgili yaptığı paylaşımda, “İstanbul'da Mantı festivali yapılmış has Gayserili bir sanatçı davet edilmiş bizde buradan alkışlıyor tebrik ediyoruz brravooooo” ifadelerini kullandı. Recap Alemdar ile birlikte birçok insanda aynı tepkiyi gösterdi. İşke o tepkilerden bazıları;
“Abi ben Orhan Hakalmaz'ı Samsun'lu diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum acaba?”, “Kayserili mi??”, “Yazıklar olsun...”, Yazıklar olsun var ya yemin ederim yazıklar olsun.”, “Maalesef böyle Gesi bağları şarkısı gibi Kayseri mantısıda ad itibarı ile anonime dönüştürülüyor.. Coğrafi işaret almış bir ürün umarım izin almadan kullanılmıyordur.”, “Yazık, gerçekten yazık…”