KARAMAN: TERSİNE OLSAYDI CÜNEYT HOCAYI ÇAĞIRIR MIYDI?

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 97. Dakikada Fenerbahçe’nin kazandığı penaltıyı hatırlatarak, VAR hakemi Mete Kalkavan’a çağrıda bulunarak, “Bir soru sormak istiyorum. O pozisyonda tersi olsaydı Cüneyt hocamı çağırır mıydı? Böyle bir şey yapıyorsanız sorun yok” dedi.

Teknik Direktör Hikmet Karaman, Fenerbahçe maçı sonrasında yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi;
“İlk 45 dakikayı analiz edersek. Sahada duruşumuz. Bu duruş kendi gücümüze ve rakibin özelliklerine göre idi. Çokta iyi durduk. Pozisyon yok. Geldiler ama pozisyon yok. Biz atağa çıkışlarımızda topu kaybetmeden iyi yapabilseydik ilk yarıda daha iyi olurdu. Skor lehimize olurdu.

İkinci yarı maç 2-0 devam ediyor. Rakibin kaçırdığı pozisyonlar var. Direkten döndü. Ben üç değişikliği 90 dakika bittiğinde yaptım. Penaltı 97. dakikada verildi. Yan hakem oyuncu değişikliği için 50 saniye ekledi dedi. 97. dakika penaltı. Mete Kalkavan VAR hakemi. Cüneyt hocamın önünde oldu pozisyon. Mete hocam VAR’a çağırdı. Geçen sezonda bunu yaşadık. Aynı sıkıntıyı. Kasımpaşa Ankaragücü maçında da Mete Kalkavan’da maçın hakemi idi. Yorumcuları dinledim hiçbiri penaltı demedi. Kararı beğenmediler. Tabi hakemler her hafta o zaman 20 penaltı çalmaları gerekir. Kornerlerde ikili mücadelelerde.

Fenerbahçe önemli kulüp. Türkiye’nin. Birçok branşta başarıları var. Tamam. Tersi, penaltı dakikasında tersi olsaydı. Cüneyt hocayı çağırır mıydı? Böyle bir şey yapıyorsanız sorun yok. Tamam.

Kendimizi de şu şekilde değerlendiriyoruz. Teknik analizde. İki golden sonra üçü bulacağız. Oyuncularım paslaşsa iyi olacaktı. Bugün elimizdeki kadroda olan oyuncular çok iyi. Ama eksik oyuncularımız var. Karşı takımında eksikleri var ama bizim gibi değiller. Oyuncu değişikliği yaptılar. Karşılığında bizlerde bir şey yapmaya çalıştık. Üç Türk’ün oyunda kalması antrenörlüğe kilit vurmaktır. Taktik değişikliğine duvar örmektir. Bu hazırlık bir süreçle geçiş olabilirdi. Ben Türk oyuncu alamıyorum. 3 Türk sahada kalacak. 85., 87. dakikalarda iki, üç oyuncum beni al diye yalvarıyor. Türk oyuncularımda var. Değişikliği yapmak için iki oyuncuyu çıkarmam gerekti. Bütün meslektaşlarımda fikir belirtmelidir. Federasyon kararlarına saygılıyız. Türk futbolunun gelişmesi için. Ama ben kulübede dururken sıkıntım var. Anadolu kulüpleri bu konuda mağdur.”