Kayseri Kent Ekmek 9 ay içinde ekmeğe yüzde 100 zam yaptı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ekonomik krizin en üst seviyeye çıktığı dönemde temel ihtiyaç maddeleri arasında yer alan su ve ekmek gibi gıda maddelerine ciddi anlamda zam yapması tepkiye neden oluyor. Her ay TEFE TÜFE yani enflasyon oranına göre su fiyatlarına zam yapılması uygulamasını yeniden getiren ve şuan 9 liraya seviyelerine yaklaşan su fiyatlarının ardından ekmek fiyatlarına da yüzde 30 zam yapıldı.

Her söylemde ülke genelinde en ucuz ekmek ve su imkanı sağladıklarını ifade eden belediye yöneticilerinin bu tezi de çürümüş oldu. İstanbul’da 2 liraya yükseltilen ekmek fiyatlarını farklı ortamlarda eleştiren belediye yöneticileri Kent Ekmek fiyatlarına 23 Mayıs 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 zam yaptı. Dar gelirli vatandaşın 200 gram somun ekmek 1.5 liradan 2 liraya yükseltildi.

İyice derinleşen ekonomik kriz ile ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşın ucuz olduğu için uzun kuyruklar oluşturduğu Kent Ekmek büfelerinde artık en ucuz ekmek 2 lira oldu.

FIRINLAR BÜYÜK ZAM MI YAPACAK

Kent Ekmek fiyatlarına gelen zam sonrasında fırınlarda satışa sunulan ekmek fiyatlarının da zamlanacağı belirtiliyor. Daha önceki zam girişiminin sonuçsuz kalmasının ardından şuan fırınlarda ekmek fiyatlarının 4 liraya kadar çıkabileceği iddia ediliyor.

VALİ ENGELLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile merkeze alınan ve bu karar sonrasında bazı çevrelerin sevinç yaşadığı eski Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, ekmekle ilgili vatandaşı mağdur eden zam kargaşasını engelledi gibi yeni bir artışında önüne geçmişti. Ancak Vali Günaydın’ın merkeze çekilmesinin ardından Kent Ekmekte yaşanan artışında ertelenen fırıncıların ekmek zam taleplerinin de gerçekleşeceği ifade ediliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 25 Eylül 2021 tarihinde 1 liradan satılan ekmeği 1.25 liraya yükseltmiş, Ocak 2022 tarihinde ise 1.5 lira yapmıştı.