Kayserispor 3 hoca değişikliği ile sezonu 42 puanla tamamladı

Kayserispor ligde 38 haftalık maratonu dün oynadığı Sivasspor maçı ile tamamladı. Sarı-kırmızılı takım, 38 maçta 11 galibiyet aldı. 12 maçtan beraberlikle ayrılan Kayserispor, 15 mağlubiyet aldı. 44 gol atarken kalesinde 57 gol gördü. Eksi 13 averaj ile 42 puan topladı. Bugün oynanacak maçlarda ligdeki sıralaması değişmezse sezonu 13. Sırada tamamlamış olacak.

Kayserispor sezona 20 Haziran 2022 tarihinde sözleşme imzaladığı Çağdaş Atan ile başladı. Çağdaş Atan ile olaylı bir şekilde yollarını ayıran Kayserispor, 10 Eylül 2023 tarihinde takımın başına Recep Uçar’u getirdi. Recep Uçar ile iyi bir başlangıç yapan sarı kırmızılı takım, ilerleyen haftalarda alınan sonuçlardan sonra Recep Uçar ile de yollarını ayırdı. Sarı-kırmızılı takım 27 Ocak 2024 tarihinde takımın başına Burak Yılmaz’ı getirdi. Burak Yılmaz ile tam istediği başarılı sonuçları alamayan Kayserispor, küme düşme potasında aldığı sonuçlarla ligde kalabilme başarısı gösterdi.

BURAK YILMAZ’IN KAYSERİSPOR KARNESİ

Teknik Direktör Burak Yılmaz Kayserispor’da göreve geldiği günden itibaren takımın başında 15 maça çıktı. Burak Yılmaz, 15 maçta takımı 3 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. 16 puan toplayabildi.

Burak Yılmaz’ın Süper Lig karnesi ise şöyle; Beşiktaş’taki geçici teknik direktörlük görevi ve Kayserispor’daki görevi ile birlikte Süper Lig’de 19 maça çıktı. 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. 22 puan topladı.

RECEP UÇAR’IN KAYSERİSPOR KARNESİ

Bu sezon Kayserispor’da takımı çalıştıran Recep Uçar, takımın başında toplam 21 maça çıktı. 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı. 29 puan topladı.

ÇAĞDAŞ ATAN’IN KAYSERİSPOR KARNESİ

Kayserispor’da uzun süre görevi başında bulunan ve başarılı bir dönem geçiren Çağdaş Atan’ın ayrılışı da olaylı oldu. Belki Kayserispor tarihinde ilk kez bir teknik adam bu şekilde ayrılmıştı. Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı,. Çağdaş Atan’ın bu hareketini kınamış ve toplumun büyük bir kesiminden de Atan tepki almıştı.

Çağdaş Atan, Kayserispor’da görevi başında iken, 43 maça çıktı. 18 galibiyet, 8 beraberlik ve 17 mağlubiyet aldı.

KAYSERİSPOR 86 YILDA 45 TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞTİRDİ

Kayserispor’un tarihinde birçok ismi takımın başına teknik direktör olarak getirdiği ve 86 yıllık tarihinde ise 45 kez teknik direktör değiştirdi. Bunların arasında yerli ve yabancı birçok teknik adam bulunuyor.

En uzun süreli kalan teknik direktörler arasında şu isimler bulunuyor: 1115 günle Tolunay Kafkas, 702 günle Ertuğrul Sağlam, 1087 günle Mustafa Uğur, 443 günle Çağdaş Atan.