KAYSERİSPOR UZATMADA SEVİNDİ

Spor Toto Süper Ligi’nin 18. Haftasında Kayserispor deplasmanda Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı Malatyaspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Maçın İkinci yarısında ise Kayserispor Gaavranovic ve Mustafa ile buldukları gollerle skoru 2-2 yaparak bir puanla döndü.

Kayserispor karşılaşmaya iyi başlangıç yaptı ve topu ayağında daha çok tutan takım oldu. Rakip kale sahada pozisyonlar bulmak istedi ancak ceza sahasına istediği topları gönderemedi. Maçın ilk 20 dakikası geride kalırken skorda değişiklik olmadı.

21. dakikada Malatyasporlu Adem aşırtma vuruşta top kaleci Lung’ta kaldı.

25. dakikada Campanharo’nun kaybettiği top sonrası atılan uzun pasla ceza sahasında Mounir Kayserispor ceza sahasına girdi. Daha sonra sol ayağı ile çaprazdan yaptığı vuruşla golü attı. 1-0.

Sağ kanattan Emrah Başsan ile gelişen atakta ceza sahasına orta yerine kaleye atılan şut direğe çarparak dışarı gitti.

36. dakikada Majid Hüseyini orta alanda topu kaptırdı ve Mounir ile rakip takım atak geliştirdi. Mounir’in ceza sahasına ortada topla buluşan Adem Büyük düzgün bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu. 2-0. Maçın kalan bölümlerinde başka gol olmadı ve Malatyaspor ilk yarıyı önde kapattı.

Maçın ikinci yarısına rakip hızlı başladı. Malatyaspor üçüncü golü uzaktan atılan şutla buldu. Son anda ofsaytta bulunan Malatyasporlu oyuncuya topun çarpmasından dolayı ofsayt kararı çıktı.

Sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortada oyuna ikinci yarı giren Gavranovic’in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu, fark bire indi. 2-1.

72. dakikada kaleci Lung, Tetteh’in yakın mesafeden şutunda üçüncü gole izin vermedi.

81. dakikada Malatyasporlu futbolcunun penaltı beklediği pozisyonda VAR’da yapılan inceleme sonucunda oyuna devam edildi.

Maçın uzatma dakikalarında Thiam’ın ortasında Mustafa Pektemek iki hamlede topu kontrol ederek vuruşunu yaptı ve skoru eşitledi. 2-2

Kalan dakikalarda skor değişmedi ve iki takımda birer puanla sahadan ayrıldı.