KİMSEYİ AÇ VE AÇIKTA BIRAKMAYIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte el ele gönül gönüle yapılan hizmetle yurt sorunu yaşanmadığını belirterek, “Yurt sorunu yaşayan kardeşimiz varsa hemen gelsin. Kimseyi aç ve açıkta bırakmayız” dedi.

KENDİLERİ SORUN OLMUŞ

Melikgazi Belediyesi ile hayırsever tarafından yaptırılan anaokulunun temel atma törenine katılan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi’de yapılan okul sayısı 20’ye yaklaştı. Yapılanlar var. Melikgazi Belediyesi hayırseverlerimizle birlikte kenetlendi. Birlikte hareket ederek ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. El ele gönül gönüle bunlar hallediliyor. Bunu neden söylüyorum. Birileri kaşıma uzmanı ya. Ülkede bir sorun varmış gibi ortaya çıkıyorlar. Neymiş yurt sorunu varmış. Yurtsuzlar varmış. İçişleri Bakanımızın açıklamasını hep birlikte gördük. Sorunu olan hiç kimse yok. Sorun oluşturmaya çalışan anlayış ve o sorunu oluşturmaya çalışanlar var. Zaten adamların kendisi sorun” dedi.

Yurt sorunu olmasına fırsat vermedik

Kayseri’de yurt sorunu olmadığını dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Şehrimizde KYK, üniversiteler ve sivil toplum teşkilatlarımız, rektörlerimizle birlikte el ele gönül gönüle hareket ederek yurt sorunu olmasına fırsat vermedik. Hiçbir soruna kayıtsız kalmadık. Kalmıyoruz da. Yurt sorunu var diyen kardeşim varsa, buradan ilan ediyorum, yurt sorunu olan varsa buyursun gelsin. Allah’ın izniyle kimse aç ve açıkta kalmaz. Burası Kayseri. Hayırseverler şehri. Ayağı kırık leyleklere vakıf kurmuş ecdadın temsilcilerinin olduğu şehir. Seyyid Burhaneddin hazretlerinin himmet ettiği şehir. Gevher Nesibe sultanlarının, Mimar Sinanların şehri. Vakıf şehri Kayseri. Öyle bir şehirde yaşıyoruz. Kimseyi aç ve açıkta bırakmayız. Biz buradayız ve kardeşlerimizle birlikte el birliği ile sorunları aşmaya çalışıyoruz.”