Meclis üyesi adayına silahlı saldırı; CHP ve MHP’den açıklama var

İLK AÇIKLAMA GENÇ’TEN

 

CHP üyesi Şerafettin Bahadır, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde akşam silahlı saldırıya uğradı. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, “Bahadır ağır yaralanmış olup tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, Sayın Bahadır’a acil şifalar diliyoruz” dedi.

 

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL’DE AÇIKLAMA YAPTI

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de saldırı ile ilgili açıklama yaparak, “Kayseri Pınarbaşı’nda 31 Mart’taki seçim sonucunu hazmedemeyip, hakimleri tehdit edip, küfür ve hakaretler ederek seçimi haksız yere tekrar ettiren anlayış, yenilenen seçimde halktan bir kez daha aynı cevabı aldı. Ancak bu cevabı hazmetmek ve halkın mesajını almak yerine, bu kez de suçsuz günahsız bir insana, kız çocuğunun yanında savunmasızken, sopalarla saldırıp kurşun sıktılar. Şunu bilsinler ki; bu yaptıkları ne yiğitliktir ne de mertliktir. Düpedüz acizliktir. Biz, bu saldırıya karşı da metanetli duracak, sakinliğimizi koruyacağız. Gerilimin tırmanmaması, başka çocukların üzülmemesi için elimizden geleni yapacağız. Gereken adımları bu geceden itibaren atmaya başladık. Bir kez daha uyarıyorum; bu yaptığınız ne gücünüzü gösterir ne kudretinizi… Görülen tek şey acizliğiniz ve çaresizliğinizdir” ifadelerini kullandı.

 

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZDEMİR SALDIRIYI KINADI

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’de saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Özdemir, “Kayseri Pınarbaşı'nda CHP'li bir hemşehrimize yönelik sergilenen menfur saldırıyı kınıyorum. Saldırı sonrasında MHP'yi ve milletvekilimiz Baki Ersoy'u hedef alan alçakça beyan ve yorumlarla alakalı ise hukuki girişimlerde bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kimse bulanık suda balık avına çıkmasın. Uzun süreden bu yana Pınarbaşı'nın huzurunun korunması hususuna dikkat çekiyor, demokratik yarışın hemşerilerimize hizmet yarışıyla karşılık bulması gerektiğini hassasiyetle ifade ediyorduk. Her ne olursa olsun Pınarbaşılı hemşerilerimiz arasına husumet ve nifak sokma girişimlerine müsaade etmeyeceğiz. Bu vesileyle hastanede tedavi altına alınan Pınarbaşılı hemşehrimize acil şifalar diliyorum” dedi.