Mesleğinize Büyük Bir Aşkla Bağlı Olun

ERÜ Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlayan 375 Dönem 1 öğrencisi, törenle beyaz önlüklerini giydi. Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, rektör yardımcıları, dkanlar, öğrenci ve aileler katıldı.

Törenin açılış konuşmalarında Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik ve Tabip Odası Başkanı Dr. Türkmen Bahadır Arıkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız birer konuşma yaparak, tıp fakültesine yeni başlayan öğrencilere başarılar dilediler.

Rektör Prof. Dr. Fatih Altun ise törende yaptığı konuşmada Erciyes Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne kadar, sürekli başarılar ile kendisinden söz ettiren önemli bir yükseköğretim kurumu olduğunu söyledi. Konuşmasında ailelere seslenen Rektör Altun, “Siz velilerimiz, yemediniz yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz, çok büyük özveriler ile çocuklarınız yetiştirdiniz ve bizlere emanet ettiniz. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi akademik kadrosu ve imkanlarına baktığımız zaman öğrencilerimizin başarılı bir tıp fakültesini bitirip, tıp doktoru olma yönünde gerekli gayretlerin gösterileceğini canı gönülden ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Öğrencilere nasihatlerde de bulunan Rektör Altun, şunları kaydetti: “Ben hayatta her zaman şunu düşünmüşümdür. Başarılar neye bağlıdır? Bir kere mesleğinizi sevmeye bağlıdır. Onun için mutlaka başarılı olmak için ne yapacağım diye çok düşünmüyorsunuz. Bir, mesleğinizi seveceksiniz. Dönem 5’e geldiğinizde acaba ben doktor olacak mıyım yerine büyük bir aşkla mesleğinize bağlı olmanızı tavsiye ediyorum. İkincisi de sürekli çalışmaktır. Naçizane tavsiyem sizlere mutlaka hastalarımıza karşı her zaman şefkatli yaklaşmanızı ve mutlu, güler yüz ile hizmet vermenizi Rektörünüz olarak istiyorum.”

Rektör Altun’un konuşmasının ardından tören, Dönem 1 Öğrencilerine önlük giydirilmesinin ardından sona erdi.