MİLLETİMİZ İÇİN ÇALIŞALIM TEKLİFİ KABUL GÖRMEDİ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, TBMM’de meclisin tatile girmeyerek millet için çalışmasını sürdürsün yönündeki teklifienin kabul görmediğini dile getirdi. Arıkan, “AK Parti'nin "şu torba yasayı ve ek bütçeyi meclisten geçirelim de tatile çıkalım" önerisi üzerine; "TBMM noter olarak değil; bir milletin iradesinin tecellisi olarak, millet için çalışmaya devam etmelidir." demiştim. Fakat AK Parti yine çoğunluk dayatmasıyla meclisi tatil etti! Emekliler üzülürken, enflasyon milleti ezerken, dış politikada şahsiyetsizlik had safhaya varmışken; AK Parti gelen talimat(!) üzerine, devasa bütçeleri Cumhurbaşkanlığına aktarıp tatile çıkmayı seçti.İyi tatiller! Tabi eğer mümkünse!” ifadelerini paylaştı.

MECLİSTEN GEÇERKEN SUS PUSTULAR

Akaryakıt ve diğer vergi oranları ile ilgili yapılan artışın halkın canının yaktığını ifade eden Arıkan, bu düzenleme ile ilgili olarak iktidar ittifakın takındığını tavrı eleştirdi. Arıkan, “Zamlara sosyal medya üzerinden eleştiri yapan Cumhur ittifakı ortakları bu zamlar torba yasa ile meclisten geçerken sus pustular. Dün dündür bugün bugündür siyasetini eleştirenlerin evlatları sabah sabahtır akşam akşamdır siyaseti yapıyor. Emekli ve çalışan maaşlarına yapılan zamlar için vergilerin artması normalmiş!” dedi.

MAKİNALAR TARLADA ÇALIŞACAK AMA MAZOT YOK!

Bir çiftçinin paylaşımını gündeme taşıyan Arıkan, “Çiftçimiz artık isyan ediyor. Üretmek istiyorlar ama maliyetler artık onların bu işi yapmasını engelliyor. Bir çiftçimiz bu durumu şöyle özetlemiş; ‘20 yıllık AKP iktidarının ülkeyi getirdiği hal ortada. Bingöl ilimiz, Karlıova ilçesinde tarlada çalışacak genç kalmadı. İnsanlar doğduğu yerde doyamadıklarından, insanca yaşamak için göç ediyorlar. Tarlada çalışacak makineler mazot fiyatları sebebiyle işi bıraktı, iş başa kaldı...” Arıkan, çiftçinin bu ifadelerini ise kendisine ait şu sözlerle paylaştı; “Makineler tarlada çalışacak ama mazot yok!”