ONLAR İÇİN NE TERAZİ KURULUR, NE DE MİZAN VE DİVAN KURULUR

Okulda öğrenim gören işitme engelli öğrencilere hitap eden İl Müftüsü Akkuş, “Herkes bu dünyada yaptığının karşılığını ahirette alacak. Ancak dezavantajlılara gelince onlar için ne terazi kurulur, ne de mizan ve divan kurulur. Allah Teala onlara öyle ikramlarda bulunur ki yeryüzünde sağlıklı olan diğer insanlar onlara gıpta ederler. Derler ki: “Keşke dünyada biz de öyle dezavantajlı olsaydık da bu kıyamet gününde onlar gibi mükafatlar alsaydık.”

Elhamdülillah güzel bir memleketimiz var. Müslümanız, böyle güzel bir okula sahibiz, bu okulda ve diğer okullarımızda çok büyük imkanlara sahibiz. Özellikle devletimiz de dezavantajlı gruba özel bir muamelede bulunuyor; bu, Allah’ın bir lütfudur. Dünyada da özelsiniz, ahirette de özelsiniz.

Bu okulda sizler eğitim görürken emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah Teala onlara da sizlere de hayırlı bir ömür nasip eylesin. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Müftü Akkuş’un konuşması Kocasinan Hacı Seyit Delikan Camii İmam Hatibi Ahmet Kaplan tarafından işaret diline tercüme edildi.

Ziyaret esnasında Müftü Akkuş’a, İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen de hazır bulundu.