ÖZHASEKİ AÇIKLADI: TÜRKMENİSTAN İLE İŞBİRLİĞİ İMZALANDI

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Sayın Serdar Berdimuhammedov’un ziyaretinde karşılama heyetinde yer alan Bakan Mehmet Özhaseki, yaptığı bilgilendirmede şu ifadelere yer verdi;

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Sayın Serdar Berdimuhammedov ve beraberindeki heyeti karşılamak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törene eşlik ettik.

Türkmen mevkidaşım Sayın Çarıgeldi Babaniyazov'la bir araya gelerek heyetler arası bir görüşme gerçekleştirdik. Ülkelerimiz arasındaki tarihî, kültürel ve sosyal bağları daha da pekiştirecek iş birlikleri konusunda istişarelerde bulunduk. Türkmen kardeşlerimizle dün olduğu gibi bugün de yarın da çalışmaya devam edeceğiz.

İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Sayın Serdar Berdimuhammedov'un başkanlığında düzenlenen iş birliği anlaşmaları törenine iştirak ettik.

Türkmenistan Çevre Koruma Bakanı Sayın Çarıgeldi Babaniyazov ile "Meteoroloji Alanında İş Birliği Anlaşması"nı imzaladık, ülkelerimize hayırlı olsun. Soy birliğimiz, gönül birliğimiz olan Türkmenistan'la imzaladığımız anlaşmayla; deniz meteorolojisi, zirai meteoroloji, iklim ve iklim değişikliği, sayısal hava tahmini modelleri ve bölgesel iklim modelleri, uydu ve meteorolojik radar verilerinin kullanımı, gözlem sistemlerinin kurulması ve personelin teknik eğitimi ve otomatik meteorolojik gözlem istasyonu sensörlerinin kalibrasyonu konularında iş birliğimizi geliştireceğiz. Her daim güçlü bağlarla bağlı olduğumuz dost ve kardeş Türkmenistan ile tecrübe ve deneyimlerimizi paylaşmaya, birçok konuda birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”