ÖZHASEKİ: DEVLETİMİZ MİLLETİMİZİN YANINDA OLMUŞTUR

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yaşanan afetlerin son bulmasını dileyerek, “Her zaman ve her şartta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde devlet milletimizin yanında oldu, olmaya devam edecek” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Akdeniz bölgesi ve ülkenin farklı bölgelerindeki orman yangınları, Kastamonu Bozkurt ilçesi olmak üzere diğer iki kentte yaşanan sel felaketlerinin büyük üzüntüye neden olduğunu belirtti. Özhaseki, yaşanan felaket sonrasında devletin ilk günden itibaren milletin yanında olduğunu ifade ederek, “Bölgede yaşayan insanlarımız ilk günden beri devletin bütün imkanlarının seferber edilmesi ve yanlarında olmasından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyiph Erdoğan’a teşekkür ediyor” dedi.

Felaketler sonrasında, “Her zaman ve her şartta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde devlet milletimizin yanında” diyen Özhaseki, şu bilgileri verdi;

“Sel felaketinin yaşanmasıyla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bölgede başlanan çalışmada 10 binden fazla personel hizmet etti ve çalışmalarına devam ediyor. 22 helikopter, binin üzerinde araç, binin üzerinde iş makinesi, 42 bot, insansız hava racı, keşif aracı, sahil güvenlik korveti, 4 sahil güvenlik botu, 18 itfaiye aracı, 83 ambulans çalışmalar yürüttü. Yangınlarda 18 uçak, 68 helikopter, 9 insansız hava aracı, binini üzerinde arazöz, 6 binden fazla personel ve gönüllüler, 680 iş makinesi günlerce müdahalede bulunarak söndürme çalışmalarını tamamladı. Yina sayın Cumhurbaşkanımız yaptığı açıklama ile vatandaşlarımızın eşya zararlarının karşılanması, evleri yıkılanlara yeni konutlar yapılması, işyeri ve araç zararlarının karşılanması için destek verilmesiyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile bölgelerde acil ihtiyaçlarının karşılanması için 73 milyon lira ödenek gönderildi. Adeta milletimizin yaralarını sarmak için devletin bütün imkanları seferber edildiği afet bölgelerinde günlük hayatın hızlıca normale dönmesi sağlanacaktır. Afeti yaşayan halkımızın her seferinde devleti yanında gördüklerini söylemesi, milleti ile birlikte olan Cumhurbaşkanımızın önemli bir lider olduğunu yine göstermiştir” dedi.