Özhaseki: Sahtekarlık varsa bugünden itibaren…

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayserispor kulübünü ziyaret etti. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Mehmet Özhaseki'nin belediye başkanlığı döneminde 15 milyon TL köprü parası verdiği iddialarına karşılık yaptığı açıklaması ile ilgili Özhaseki, burada açıklama yaparak, “Eğer Sayıştay kararında köprüye 15 milyon TL verdiğim çıkarsa, milletvekilliğinden istifa ederim” sözlerini kullandı.

Bir soru üzerine iddialarla ilgili kulüp ziyaretinde aıklama yapan cevap veren AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, şunları söyledi;

“İki üç sene önce CHP Genel Merkezi’nden kaynaklı trol ordusunun başlattığı ’15 milyonluk köprü nerede?’ diye sloganlaştırarak, üzerime gelme operasyonları yaptılar. Sürekli de tekrarlıyorlar. Herhalde Yalova’daki mitingde Kemal bey biraz zorda kaldı. Çünkü büyük miting diye her tarafa duyurdular. Milletvekillerinin tamamıyla gittiler Yalova’ya. O büyük mitingde de 700-800 kişi toplayabilmişler. Belediye başkanı arkadaşımız il başkanı da Yalova Belediyesi’nden mahkeme kayıtlarına geçmiş 20 küsur trilyonluk bir hırsızlık var. Başkanı da görevden aldılar bundan dolayı. ’Buna da cevap ver’ diye pankart asmışlar. Ben bunu sosyal medyadan paylaştım. Arkadaşlarımızın hoşuna gitmemiş herhalde. Onun için yalan yanlış bir torbayı yine doldurarak, laf salatası içerisinde ’Sen önce 15 trilyonluk şu köprü nerede? Onun cevabını ver’ demiş. Bunun cevabını Sayıştay arıyor bulamıyor. İftiraya uğramak zor bir şey. Ancak nihayetinde biz siyasetçi insanlarız, siyaseti temsil ediyoruz. Toplumun önündeyiz, gençler ve çocuklar da bizi izliyorlar. Kötü sözleri söylemekten imtina ediyorum ama en azından şunu söylüyorum, bunu söyleyen bir milletvekili arkadaş olduğuna göre ortada bir yalan var. Bu yalan ya bana ait ya ona ait. Yalan da kimseye yakışmaz. Eğer gerçekten Sayıştay kararında benden 15 milyonun hesabı sorulmuş, bir köprü yapmak için 15 milyon TL para vermişsem, öyle bir köprü yoksa ortada ben bugünden itibaren milletvekilliği sıfatımdan istifa ediyorum. Toplum önüne bir daha çıkmayacağım. Böyle bir yalan yeter zaten ama değilse, iftira eden insanın da şahsiyeti, namusu, şerefi varsa benim söylediğimi söyleyip anında istifa etmesi lazım.”