PINARBAŞI TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN ÜRETİM MERKEZİ OLDU

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Pınarbaşı ilçesinde balık üretim çiftliklerini inceleri. Atalay, Pınarbaşı ilçesinin Türkiye’nin balık üretiminde önde gelen üretim merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay ile beraberindeki heyet Kayseri’ye geldi. İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ile birlikte kentteki su ürünleri işletme sahipleriyle bir araya geldiler. Yapılan toplantı ve incelemelerle ilgili bilgi veren Şahin, “Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay ve beraberindeki heyet ilimizde bulunan su ürünleri işletmelerinde incelemeler yapmak üzere Kayseri'ye geldiler. Sayın Genel Müdürümüz İl Müdürlüğümüzü ziyaret etti. Genel Müdür Dr. Mustafa Altuğ Atalay ve beraberindeki heyet ilimizde bulunan Kayseri İli İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği üyelerinin tesislerinde incelemelerde bulunarak birlik üyeleri ile birlikte değerlendirme toplantısı yaptı. Genel Müdürümüz, Pınarbaşı ilçemiz kaynak sularında kurulu Gümüşdoğa Su Ürünleri A.Ş. firmasını inceledi.  Pınarbaşı ilçesinin Türkiye Alabalık ve Türk Somonu yumurta ve yavru balık üretiminin önde gelen yerlerinden biri olduğunu söyledi.

Yine Subatan ve Karagöz deresi kaynak sularında kurulu Abalıoğlu Holding A.Ş. firmasına ait alabalık kuluçkahanelerinde incelemelerde bulunarak memnuniyetini dile getirdi” dedi.