PANDEMİYE RAĞMEN POTANSİYELİ 100 MİLYON AVRO OLDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nin pandemiye rağmen şehre sağladığı katkının önemine işaret ederek, potansiyelinin 100 milyon Avro yani 1 milyar TL’yi bulduğunu ifade etti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, CNN Türk Televizyonunda Sultan Arınır’ın sunduğu haber programına konuk oldu ve Kayseri’yi anlattı. Başkan Büyükkılıç. Özellikle Erciyes’teki tesisleri ve Yüksek İrtifa Merkezi’nde temeli atılan 5 önemli proje ile ilgili bilgiler verdi.

Erciyes’in 12 ay boyuncu yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra spor kulüplerinin de merkezi haline getirmek için çalıştıklarını aktaran Başkan Büyükkılıç, bunun meyvelerini almaya başladıklarını ifade etti. Başkan, Erciyes’e yerli ve yabancı milli futbol takımları ile futbol kulüplerinin bu yaz döneminde gelerek kamp yaptıklarını anlattı. Buradaki otellerin yaz döneminde de spor kulüplerinin tercihi ile birlikte hizmet verme kararı aldığını ifade eden Büyükkılıç, 10’u aşkın ülkeden kış döneminde kayak için Erciyes’e gelen turistlerin olduğu ve direk uçak seferleri düzenlendiğini ifade etti.

Erciyes’in pandemi nedeniyle yaşanan kısıtlamalara rağmen potansiyelinin 100 milyon Avro’ya ulaştığını aktaran Büyükkılıç, Erciyes Dağının sadece kışın kayak merkezi olarak değil 12 ay boyunca bütün aktivitelerin yapıldığı merkez olmaya başladığını sözlerine ekledi.