PASTIRMA VE SUCUKTA ET ZAMMINDAN NASİBİNİ ALDI

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte ete yönelik talebin artması, et üretimi ile ilgili besicilerin girdi maliyetlerinin artması  son birkaç haftalık dilimde et fiyatlarının zamlanmasına neden oldu. Bu durum ise Kayseri’ye has olan ve Ramazan ayında tüketimi artan pastırma ile sucuk fiyatlarına da zam olarak yansıdı. Esnaf, alım gücü zayıflayan vatandaşın Ramazan ayında zamlanan fiyatlardan dolayı ürün alamayacağına işaret ederek, gelen zamdan rahatsız olduklarını ancak zammın nedeninin et fiyatlarındaki yükseliş olduğuna işaret etti.

Kentte pastırma ve sucuk satışı yapan Kayseri AKM Pastırma Sucuk Satış Mağazası Sahibi Mustafa Şahan, etteki fiyat artışlarında yaşanan gelişmelerin pastırma ve sucuk fiyatlarına da yüzde 15’lere varan zam olarak yansıdığını söyledi.

“Etteki zaman pastırma ve sucuğa yansıması mutlaka olacaktı. Ki oldu” diyen Şahan, “Çünkü pastırma ve sucuğun hammaddesi et. Et piyasası da daraldı. Ramazan nedeniyle besici elindeki besi havyalarını kestirmiyor. Ramazan sonrasında da kurban bayramı var. Hem Ramazan hem de Kurban bayramı nedeniyle insanlar ellerindeki besi hayvanlarını kestirmeyi istemiyor.

Etin fiyatı her yıl Ramazan ayında değişiyor. Çünkü Ramazan ayı öncesinde ve Ramazan ayında insanlar öyle yada böyle et alıyor. Tüketim artıyor. Etin fiyatı şuan kıyma 100-110 lira. Ramazan ayı içinde 140 lira olur” dedi.

Şahan, pastırma fiyatlarının kalitesini göre en yüksek 320 TL’ye, sucukta ise en yüksek fiyatın 175 TL’ye kadar yükseldiğine işaret etti.



Diğer Fotoğraflar

İlgili Video
Videoyu Web Tv 'de Açmak için tıklayın.