Paynet, güçlü büyümesini 2023’te de sürdürdü

Ödeme sistemlerinde Türkiye’nin öncü fintek şirketi Paynet, 2023 yılında işlem hacmini bir önceki yıla göre ikiye katlayarak hedeflerinin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi. Şirket, 2 milyon işlem adedi ve 37,5 milyar TL işlem hacmiyle 2023 yılında yüzde 130’luk bir büyüme elde etti. PayPOS, Tedarikçi Ödemeleri, Açık Bankacılık ve PayKredi gibi yenilikçi çözümleriyle Paynet, Türkiye’de 32.000’den fazla işletmenin finansal süreçlerini dijitalleştirmeye devam ediyor.

 

Hem ekonomik hem de konjonktürel olarak yaşanan tüm zorluklara rağmen şirket, işlem hacminin yanı sıra istihdam tarafında da büyümeye devam etti. Sektörde deneyimli uzmanların yanı sıra geçen yıl başlatılan Genç Yetenek Programı kapsamında üniversite öğrencileri de stajyer olarak Paynet ailesine katıldı. Paynet, bu programla sektöre genç yetenekler kazandırmayı ve istihdamı artırmayı amaçlıyor.

 

Yenilikçi çözümleri büyük ilgi görüyor

 

Bayi, distribütör ve alt bayi gibi katmanlı satış ve dağıtım kanalı olan işletmelerin finansal süreçlerini dijitalleştiren Paynet, bu doğrultuda en yüksek katma değer sağladığı dikey olan B2B alanına odaklanıyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da özellikle bayilik sistemi veya üretim ve dağıtım ağına sahip kurumsal firmaların ürün satışı gerçekleştirdiği işletmeler ve son tüketiciye ulaştığı kanallarda Paynet’in çözümleri büyük ilgi görüyor ve sürekli yaygınlaşıyor.

 

Sektör bağımsız tüm işletmelerin maliyetlerinin minimize edildiği, nakit akışının hızlandırıldığı ve vadelerin kısaldığı bir finansal yapıya ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Paynet Genel Müdürü Onur Ertürk, “2021 yılından itibaren yalnızca kartlı tahsilatlara ya da ödemelere aracılık eden bir ödeme hizmet sağlayıcısı konumundan çıkarak çok farklı finansal ihtiyaçlara karşılık verebilen bir platforma dönüştük. Bu nedenle 2023 yılında gıdadan eğitime, elektronikten ev eşyası ve mobilyaya çok geniş bir büyüme alanı yakaladık. 2023 yılında hedeflerimizin üzerine çıkarak işlem hacmimizi bir önceki yıla göre iki katına çıkarma başarısını gösterdik. Geçmiş yıllarda olduğu gibi yenilikçi ürünlerimiz ve çözümlerimizle küçükten büyüğe tüm işletmelerin en büyük finansal destekçisi olmaya devam ettik. Yılın ilk yarısında yaşanan olumsuz sosyal ve ekonomik koşullara rağmen bu desteğimizi kesintisiz bir şekilde sürdürdük ve büyüme odaklı ilerledik.” dedi.

 

Ürün ve hizmet portföyü genişliyor

 

Rakamsal açıdan hedeflerin üzerinde bir büyüme hızı yakalayan Paynet, aynı zamanda ürün ve hizmet portföyünü hızla genişletmeye ve büyütmeye devam ediyor. 2024 yılında sunulan finansal hizmetler daha da genişlerken üye iş yeri maliyetleri azalmaya, nakit akışları hızlanmaya ve riskleri daha da düşmeye devam edecek. Paynet, 2023 yılında eklenen tüketici kredisi seçeneklerinin yanı sıra 2024 yılında ticari kredi hizmetlerine de aracılık etmeye başlayacak. Açık Bankacılık hizmetlerine yeni özellikler eklenirken yapay zeka ile desteklenen yeni veri hizmetleriyle işletmelere daha fazla seçenek sunulacak.

 

Paynet, işlem hacminin sektörden bağımsız olarak 2024 yılında da katlanarak artacağını öngörüyor. Şirket, bugüne kadar kartlı ödemeleri finansal süreçlerine dahil etmeyen işletmelere de çözümlerini götürerek nakit akışlarındaki tıkanıklıkları gidermek için katkıda bulunacak.

 

2024 yılına yenilikçi teknolojiler yön verecek

 

2023 yılı birçok sektör açısından yapay zekanın öne çıktığı ve değerinin anlaşıldığı bir yıl oldu. Birçok işletme yapay zekadan nasıl faydalanabileceği ve hangi alanlarda kullanabileceği konusunda çalışmalar yürütüyor. Paynet, 2024 yılına yönelik olarak karmaşık finansal işlemleri olan işletmeler için yapay zekayı kullanarak ne gibi katma değerli hizmetler sunabileceği konusunda çeşitli çalışmalar yürüttü ve bir yol haritası oluşturdu. Bu yol haritası kapsamında 2024 yılında mevcut çözümlerini yapay zeka ile daha da öteye taşımayı ve yapay zeka ile desteklenen yeni ürün ve hizmetleri hayata geçirmeyi planlıyor.  Diğer taraftan geçtiğimiz yıl başlanan UI/UX projesinin sonuçları da 2024 yılında alınmaya başlanacak. Araştırma ve planlama aşaması tamamlanan ve kodlama aşamasına geçilen proje ile işletmelere sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunulacak.