PAZARÖREN’DE CUMHURİYETİN 100. YILINI KUTLADILAR

Pazarören Mezunları Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği’nin katkıları ile okul mezunları Pazarören’de Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlamalarını okul ana binasında yaptı.

Cumhuriyetin 100. Yıl dönümü Pazarören Fen Lisesinde mezunlarının katılımıyla coşkuyla kutlanırken, kutlama etkinliği Saygı Duruşu ve İstiklal marşından sonra öğretmen okulları marşının mezunları  tarafından topluca coşkuyla söylenmesiyle devam etti.

Cumhuriyet döneminde öğretmen okullarının işlevi ve gerekliliği üzerinde konuşmalar yapıldı. Pazarören Köy Enstitüsü zamanından kalan ve harap olmuş virane haldeki ana binanın büyük bir harcamayla tekrardan kullanılabilir hale getiren aslına uygun onartan 1967 mezunlarımızdan Mustafa Yalçınkaya’nın konuşmaları ve okul anılarını anlatmaları dinleyenleri duygulandırdı.

Pazarören Mezunları Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı İdris Talih, dernek tarafından hazırlanan plaketi hizmetleri nedeniyle Mustafa Yalçınkaya’ya takdim etti.,

Davul zurna eşliğinde milli oyunlar katılanları coşturdu müzik öğretmeni Ömer Ersoy halk müziği konseri büyük ilgi gördü. Misafirlere ise yemek ikramında bulunuldu.

Kutlamalara 90 yaşın üzerinde 3 kişi köy enstitüsü mezunu katıldı. Okul Müdürü Hayrettin Acet’e ise misafirperverliği ve gayretler için teşekkür edidilirken, katılımcılar mezunlar ve köy halkı yaptığı yardımlardan dolayı Mustafa Yalçınkaya ya şükranlarını arz ettiler.