Promosyon ücreti helal mi haram mı? İşte cevabı

Bankaların son zamanlarda promosyon ücreti olarak başta emekliler olmak üzere kamu çalışanlarının maaşlarını kendi bankalarından çekmesi durumunda yüksek oranda promosyon ücreti verdi. Bazı vatandaşlar bu üretin helal mi yoksa haram mı olduğunu sorguladı.

Bir televizyon kanalında programa katılan Diyanet İşleri eski başkan yardımcılarından Necmettin Nursaçan, promosyon paraları ile ilgili vatandaşların sorularını yanıtladı. Bir vatandaş, bu paranın helal mi haram mı olduğunu sorarken, bazıları da bu parayı aldıklarını ihtiyaç sahiplerine verdiğini, bazıları ise öğrenciye burs olarak verdiklerini belirterek doğru olup olmadığını sordu.

Nursaçan ise, bu sorulara şöyle cevap verdi; “Promosyon paraları, zaruret durumunda kendilerinin ihtiyaçları varsa kullanabilir. Geçimleri yerinde ise ve o paraya ihtiyaçları yoksa onu ihtiyaç sahibi kişilere verebilirsiniz. Promosyon parasını hayır olarak öğrencilere verilebilir. Öğrencilere burs olarak verebilirler. Çevrenizdeki ihtiyaç sahiplerine verebilirsiniz.”