ŞEHİT MİKAL’İN HAYAT HİKAYESİ DE ACIYLA DOLU

Ankara’da terör saldırısı gerçekleştiren iki terörist tarafından Kayseri Develi ilçesinde şehit edilen Veteriner Teknisyeni Mikail Bozlağan’ın hayat hikayesini yakınları anlattı. Bozlağan 2005 yılında mantar toplamak için gittikleri ve kayboldukları kuzeni ile birlikte günlerce aranmıştı. Bulunduklarında ise kuzeni hayatını kaybetmişti.

Ankara’daki terör saldırısı eylemini yapan iki PKK’lı terörist Kayseri’nin develi ilçesinde veteriner klinikte çalışan Mikail Bozlağan’ı silahla öldürerek aracını gasp etmiş, bu araçla birlikte Ankara’ya giderek eylemlerini gerçekleştirmişlerdi. Polisin zamanında müdahalesi ile teröristler amacına ulaşamadan etkisiz hale getirilmiş, kendisini patlatan teröriste giriş kapısındaki polis memurlarının yaralanmasına neden olmuştu.

Kayseri’de sivil şehit olarak cenaze töreni düzenlenecek Mikail Bozlağan’ın hayat hikayesini ise yakınları anlattı. Bozlağan, Develi ilçesinde kuzeniyle 2005'te mantar topladığı sırada kaybolduğu, 4 gün sonra Adana'nın Feke ilçesinde sağ bulunduğu öğrenildi. Mikail'in amcasının oğlu Hüseyin Bozlağan'ın ise cansız bedeni bulunmuştu.

Develi ilçesinde eve gelmeyince akrabaları tarafından aranmaya başlanan Bozlağan’ın cansız bedenini ise babası bulmuştu.