Temizlik maddesi etiketiyle satıyorlardı

Kayseri Valiliği’nden yapılan açıklamada, operasyonla ilgili şu bilgi verildi;

 

“Kocasinan İlçesi Gömeç Mahallesinde faaliyet gösteren M.T. ve M.Y. isimli şahısların işletmeciliğini yaptığı işyerinde kaçak alkol üretildiği ve temizlik malzemesi etiketi ile satışa sunulduğu yönünde bilgiler elde edilmiştir.

 

KOM Şube Müdürlüğü ile müşterek yapılan çalışmalar sonucunda bahse konu tesiste Adana ilinden temin ettiği sanayi tipi etil alkolün işlenerek kaçak alkol yapımında kullanılan etil alkole dönüştürüldüğü ve işletmede bu konuyla ilgili herhangi bir calışma ruhsatı bulunmadığı, izinsiz olarak faaliyet yürüttüğü tespit edilmiştir.

 

Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı ile işletmede yapılan aramada 8 tank içerisinde yaklaşık 20.000 litre etil alkol olduğu değerlendirilen madde ve farklı isimlerden yüzey temizlik malzemesi etiketleri ve bir adet ruhsatsız Av tüfeği ele geçirilmiştir.

 

Ele geçirilen malzemelerin incelenmesi amacıyla Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli numuneler alınmış ve C.Savcısının talimatı ile işletmedeki tüm tanklar mühürlenerek yedi emine teslim edilmiştir.”