TFF ÇİM ŞİKAYETLERİ İÇİN YAPTIRIM YAPACAK

Süper Lig takımlarına ve diğer alt liglerdeki kulüplerin maçlarını oynadıkları stadyumların çimleri il ilgili ve diğer sorunlardan dolayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kulüplere yaptırırım uygulayacak. Pandemi nedeniyle bu yaptırımların ertelendiği ortaya çıktı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, federasyon olarak Türk futbolunun iyi bir yer gelmesi adına çaba gösterdiklerini ancak pandemi dönemi nedeniyle bazı sıkıntıların olduğunu ifade etti. Pandemi sürecinde sıkıntılara kayın TFF’nin liglerdeki maçların oynatılması ve maçların oynatılması esnasında uygulanan kuralları harfiyen yerine getirdiğini ve sorun yaşamadıklarını belirtti.

Yeni sezonla ilgili bilgiler veren Başkan Özdemir, şunları söyledi;

AMAÇ TÜRK FUTBOLUNU EKONOMİK GÜÇLENDİRMEK

“Bildiğiniz gibi, bu yılın sonuna kadar yeni yayın ihalesini yapacağız. İhale Komisyonu, TFF'den 4 üye, Kulüpler Birliği'nden 4 üye ve 1 de profesyonel üye olmak üzere toplam 9 üyeden oluşuyor. İhale Komisyonu, bir süredir şartname için çalışıyor… Tıpkı kulüplerimiz gibi, TFF'nin de amacı ve hedefi, Türk futbolunun ekonomik olarak güçlenmesi, yayın gelirlerinin artması. Sadece yayın gelirine bağımlı olmayan, yeni pazarlar yaratan bir futbol iklimini oluşturmak için de çalışıyoruz.”

TAVİZ VERMEMEMİZ GEREKEN DURUMLAR VAR

“Gelirleri artırmayı hedeflerken, taviz vermememiz gereken durumlar da mevcut. Bunlardan birisi de stadyumlarımızın alt yapısı. Geçtiğimiz sezon stadyum çimleri çok konuşuldu. TFF olarak gerekli tedbirleri aldık, talimatımızı değiştirdik ve kulüplerimize zorunluluklar getirdik. Gerekli yaptırımları da uygulayacağız. Hep beraber bu sorunun üstesinden geleceğiz. Sizlerin destekleri ve bizleri yönlendiren fikirleri ile Türk futbolunun menfaatleri için çalışmalarımız artarak sürecek. Her zamanki gibi bu dönemlerde bir olmalıyız ki, özellikle uluslararası rekabette daha güçlü olalım.”