TÜİK ÇALIŞANLARINI MARKETE PAZARA DAVET ETTİ

Saadet Partili Mahmut Arıkan, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arıkan, TÜİK’in enflasyonla ilgili açıkladığı rakamların halkın yaşadığı hayat pahalılığı ile uzaktan yakından ilgisi olmadığına işaret ederek, “İstatistik kurumundaki arkadaşlardan istirhamım Allah rızası için markete, pazara gitsinler. Burada insanların gramla peynir aldıklarını, alamadıkları tereyağına sadece baktıklarını, insanların meyveleri tane ile almalarını gözlemlesinler.  Bütün bunun sonucunda düşük enflasyona rağmen neden alım gücü olmadığını görürler. Enflasyon bu kadar düşük ise insanların alım gücü niye yok. Bu sorgulasınlar. Bu kadar enflasyon düşüyorsa insanlar neden kurban kesemediler, kredi çekerek kurban almak zorunda kaldı, birçok insanımız kurban ibadetini yaparken şimdi neden yapamadı. Birçok nedeni var ve bunu araştırsınlar” dedi.

“İktidar ülkeyi yönetmek yerine algıyla yönetmeye talip olduğu için bunlarla karşı karşıya kalıyoruz” diyen Arıkan, “TÜİK, enflasyon rakamları uzaktan yakından halkın derdine derman olmayacak rakamları açıkladılar. Diğer aylarda da aynısı olacak. Bıçak kemiğe dayandı demeyeceğim. Bıçak kemikten gitmeye başladı. Bir iktidar bir müreffeh toplum oluşturamadıysa, insanlar evlerinde huzurlu yaşamıyorsa bir şeylerin yanlış gittiğini kabullenmesi gerekir. Teşhis, tedavi aynı. İlaç aynı. Eczane aynı. Sadece reçeteyi veren eczacının ismi değişti” ifadelerini kullandı.

Arıkan, konuşmasının sonunda, “Enflasyon bu kadar düşükse insanlar neden feryat/figan içerisindeler?” sorusunu yöneltti.