Türkiye CHP’li o milletvekilini konuşuyor

31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimlerin ardından Pınarbaşı ilçesinde tartışmalar yaşanmış ve CHP’li adayın kazandığı seçime itiraz edilmişti. YSK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda seçimin yenilenmesi kararı verildi. CHP tarafından da seçimin yenilenmesi ile ilgili itirazı YSK tarafından red edilince 2 Haziran tarihinde seçimin yenilenmesi karar verildi.

 2 Haziran tarihinde ise yapılan seçim sonrasında CHP’li aday Deniz Yağan belediye başkanı oldu. Pınarbaşı halkı Deniz Yağan’ın 289 oy farkı ile yeni belediye başkanı olarak seçti.

 

 

SEÇİM ÇALIŞMASINDA TEK BAŞINAYDI

Pınarbaşı seçimlerinde Cumhur İttifakı belediye başkanları, bakanları ve milletvekilleri ile Pınarbaşı ilçesine 2 ay boyunca adeta çıkarma yaparak Cumhur İttifakının kazanması için çalışma yaptı. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ise milletvekili olarak rakipleri Cumhur İttifakına karşı tek başına çalıştı. İl, İlçe teşkilatları ve başkan adayı ile ilçe belediye meclis adayları ile birlikte yürüttüğü seçim çalışmasında partisinin zafer kazandığı yorumları yapıldı.

 

 

2 BAKAN, BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI VE VEKİLLERLE ÇIKARMA

Cumhur İttifakı Pınarbaşı ilçesinde yenilenen seçimler için adeta çıkarma yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, eski Milli Savunma Bakanlarından Hulusi Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhur İttifakını oluşturan siyasi partilerin milletvekilleri seçimin kazanılması için ilçeye defalarca gitti. Hatta ilçeye kazandırılacak olan doğalgaz ile ilgili ücretsiz kombi sözü de verildi. Bu süreçte teşkilatları ile birlikte ilçeye çıkarma yapan CHP’li Milletvekili’nin partisinin de desteğini alarak ilçede yaptığı çalışma sonrasında CHP’li adayın kazanmasıyla ilgili olarak Türkiye gündeminde tek başına mücadele ederek seçimi kazandığı yorumları yapıldı.