UMRE SEMİNERLERİ BAŞLADI

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda iki gün sürecek olan seminerde vatandaşlara umre yolculuğuna çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, ana hatlarıyla umre ibadeti, ibadet bilinci ve umre ziyareti, umre ibadetinin bir gereği olarak bir arada yaşama bilinci, Mekke ve Medine’deki ziyaret yerleri, umrenin hikmetleri, umredeki sembollerin anlamı ve kadınlara özgü konular hakkında geniş bilgiler verilecek.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yusuf Akkuş konuşmasında umre ibadetinin öneminden bahsederek umreye gitmenin ömrümüzü imar etmeye gitmek olduğuna dikkat çekti.  Müftü Akkuş, “Umre ibadeti, kişinin manevi hayatını gözden geçirerek ruhi anlamda kendini yenilemeye tabi tutabilmesi noktasında önemli bir ibadet ve fırsattır. Hac ve umre; körüğün demirdeki pislikleri temizlemesi gibi, günahı ve fakirliği giderir” dedi.

Eğitim seminerinde, İl Müftü Yardımcısı Vedat Tekin tarafından "İbadet bilinci ve Umre İbadeti", İl Müftü Yardımcısı Muammer Turan tarafından “Hz. Peygamber (s.a.s.) Mescid-i Nebevi ve Medine-i Münevvere”, İl Müftülüğü Vaizi Mehmet Öztürk tarafından “Ana hatlarıyla Umre Menasiki”, Dr. Levent Tündar tarafından “Temel Sağlık Bilgileri”, Dr. Cansever Dokuz tarafından da "Kadınlara Özgü Konular" konulu sunumlar yapılarak umreciler bilgilendirilecek. HABER MERKEZİ