Vali Çiçek Öğrencilerin Yeni Eğitim Öğretim Yılı Heyecanına Ortak Oldu

Vali Gökmen Çiçek, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılı bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu. 

 

- 2024-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı 

 

Vali Gökmen Çiçek, makamında gerçekleştirdiği kabulün ardından, Melikgazi ilçesinde bulunan İlmiye-Ahmet Nuri Büyükkılıç İlkokulunda gerçekleştirilen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’na katılarak, öğrencilerin yeni eğitim ve öğretim yılı heyecanına ortak oldu.  
            Programa Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra, Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Hava Tuğg.Volkan Ersun Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Üniversite Rektörleri, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğg.Hakan Dedebağı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

 

Vali Çiçek basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada, “300 bin öğrencisiyle beraber Kayseri bir öğrenci kenti. Bu öğrenci kentinde çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde dönemi geçirmelerini çok arzu ediyorum. Okullarımızda başarı seviyelerinin yükselmesi sürecinin devam etmesi gerekiyor. Geçen yıl ilk yüzde 16, ilk binde 34 öğrencimiz vardı. Kayserili öğrenciler inanılmaz başarılar elde ettiler. TÜBİTAK yarışmalarında ilk üçlere, ilk dörtlere girdi öğrencilerimiz. Dolayısıyla bu senede bu başarıların devam etmesi ve bunun yanında eğitim manasında, ahlaki değerler manasında ve vatan, millet sevgisi noktasında iyi bir eğitim almalarını ümit ediyorum.” dedi

 

Bu çocukların sadece ailelerin değil, Türk milletinin çocukları olduğunu belirten Vali Çiçek, “Bu çocuklar, sadece ailelerimizin değil, koca Türk milletinin çocukları, büyük milletimizin fertleri. Bir çocuğumuzun iyi yetişmemesi, iyi yetiştirilememesi sadece o aileyi değil toplumu etkiliyor. Dolayısıyla çocuklarımız sadece kendimiz için değil, milletimiz için iyi yetiştirilmeli, dersleri takip edilmeli.” diye konuştu.  

 

Öğretmenlere de seslenen Vali Çiçek, “Sizlere emanet ettiğimiz bu yavrularımıza en iyi şekilde milletimize, tarihimize, mazimize mahcup olmamak için sahip çıkmanızı istiyorum. Evlatlarımız sadece ailelerimizin değil milletimizin emaneti. Bizler de Kayseri’de bu sene eğitimin en iyi şekilde devam etmesi için özellikle ERVA gibi sosyal projelerle öğrencilerimizi yalnız bırakmayacağız.” dedi 

 

Programın sonunda Vali Çiçek, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte sınıfları gezerek, öğrencilere ve öğretmenlere yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olsun dileklerini iletti.