VALİ: SANAYİCİMİZ GECE GÜNDÜZ HER ZAMAN ARAYABİLİRLER

Kayseri Sanayi Odası Kasım ayı meclis toplantısına katılan ve önemli açıklamalarda bulunan Vali Şehmus Günaydın, sanayicinin yanında olduklarını ifade etti.

Rakamların iyi olduğunu ancak daha iyi olması gerektiğini belirten Vali Günaydın, “Biz bunların çok daha iyisini başarabilecek düşünceye, güce ve kararlılığa sahibiz. Bir araya geldiğimiz zaman, sırt sırta verdiğimiz zaman aşamayacağımız hiçbir engel yok. Bugün 4 milyar dolara yakın ihracattan bahsediyoruz. Bunu devam ettirmeliyiz, kalıcı hale getirmemiz lazım. Bu rakamları gördüğüm zaman göğsüm kabarıyor. Şehir olarak ihracatımız ithalatımızdan daha fazla.  Rakamların bu noktaya gelmesinde hepinizin çok büyük emeği var. Kayseri halkı adına hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kayseri sanayisinin gelişmeye devam ettiğinin altını çizen Vali Günaydın, "4. organize sanayi bölgesinden bahsediyoruz. İncesu Organize Sanayi Bölgesi'nde son 6 ayda 35'e yakın fabrikanın temeli atıldı. Dünyanın bu kadar sıkıntılı olduğu dönemde Kayseri'de bu kadar yatırım yapan herkese teşekkür ediyorum. Daha da iyisi olacak inşallah. Bizim, organize sanayi bölgelerinde büyük, küçük, orta ölçekli yatırımcıyı tatmin edecek destekleri vermemiz gerekiyor. Kayseri olarak bu noktada güzel şeyler yapıyoruz. Dışarıdan da yatırımcının gelmesi için her türlü imkanı seferber ediyoruz. Hem kapasite artırıyoruz, hem yatırım çeşitliliğini artırıyoruz. Bizler, sizler için varız. Sizlerin sorunlarını çözmek için varız. Bu konuda da işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sanayicimiz kazandıkça; ilimizin sosyal ve kültürel, eğitim alanındaki ihtiyaçlarını da karşılıyor, yatırımlar yapıyor. Bunlar güzel olaylar" şeklinde sözlerini tamamladı